E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'i banka hisseleri yönlendirecek---

BİST'i banka hisseleri yönlendirecek

BİST'i banka hisseleri yönlendirecek
18 Eylül 2018 - 09:24 borsagundem.com

Bankaların takipteki kredilerinin devlet tarafından kurulacak olan şirket tarafından yapılandırılacak olması piyasalarda pozitif etki yaratabilir

ABD Başkanı “Hücum” Emri Verdi

Haftanın ilk işlem gününde BIST 100, % 0.43 düşüşle 94,347 puandan kapattı. ULKER % 7.2 düşerken GIDA Endeksi % 2.6 kayıpla en çok düşen endeks oldu. Diğer taraftan ISCTR % 5.8 düşerken BANKA Endeksi % 2.4 düştü. Hatta bu düşüş iyi bile diyebiliriz. Çünkü seans ortasında basında çıkan bir haberle banka hisseleri toparlandı. Buna göre; bankaların en büyük sorunu olmaya aday olan artacak takipteki kredilerin devlet tarafından düzenlenmiş bir teşebbüs tarafından yapılandırılması çalışmaları varmış. Bir teyit yada yalanlanma gelmeyen haberin bir kaç güne daha detayları belli olacaktır. Bankalar düşerken sanayi hisseleri yine cankurtaran görevi gördü. 3. çeyreğin ilk ayı olan Temmuz'da mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin % 3.5 artması moralleri yükseltti.

6 Kasım ara seçimlerine hazırlanırken 3 eyaleti vuran kasırgayı lehine çevirmeye çalışan ABD başkanı Trump, Çin'e karşı yeni bir "hücum" emri verdi. 22 Martta 50 milyar dolarlık vergi paketini gündeme taşıyıp 23 Ağustosta tamamen devreye sokan ama Çin'in misillemesi ile hedefine ulaşamayan Trump, hazırlıkların ardından dün 200 milyar dolarlık ithalata % 10 vergi koyma aldı. Çin, karşılık filan verirse yılbaşında % 25'e çıkaracak. Bu hamleler Çin'e büyük darbe demek. Bu ise dünya ticaretine darbe demek. Karar ABD piyasaları tarafından da pek negatif karşılanmadı. Ancak belki de satış dalgasının ilk hamlesi olacaktır, bilemeyiz; trilyon dolarlık APPLE %1.8 ve AMAZON %3.1 düştü.

Yeşil Kundura'ya dün konkordato kararı verildi. 1958'de kurulan Yeşil Kundura'da 1987'de ayrılan yönetim 2009'da çocuklarınca yeniden birleştirilmeye çalışılmış ancak EGS Bank'a borçlarından dolayı Yeşil Kundura'nın varlıkları üzerinde TMSF tedbiri olduğundan ilerleyememişti. İhsan Yeşil’in başında bulunduğu Promar Ayakkabı ile Dema Ayakkabı Ağustos 2015'de iflas etti. Kundura işini arka plana koyan Engin Yeşil ise şirketten ayrılıp gayrimenkul işine ağırlık verdi. Bu yüzden borsadaki YGYO, YESIL, YYAPI ve KPHOL ile Yeşil Kundura arasında direkt ortaklık ilişkisi bulunmuyor.

STRATEJI

Endekste 96 bin üzeri direnç olarak çalıştı. Bu haftada aynı rakam geçerli. Stopumuz 93 bin.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % 0.1 civarında kayıpla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)