E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST'de yurt dışından ayrılma çabası---

BIST'de yurt dışından ayrılma çabası

BIST'de yurt dışından ayrılma çabası
14 Kasım 2014 - 08:47 borsagundem.com

BIST100 endeksi düşmeye devam eden petrol fiyatı ve beklenenden iyi gelen cari rakamından aldığı güç ile 81,503 puan seviyesini test etti

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"Dün güne yüzde 0,18 değer kazancı ile 80,540 seviyesinden başlayan BIST100 endeksi düşmeye devam eden petrol fiyatı ve beklenenden iyi gelen cari rakamından aldığı güç ile gün içi en yüksek 81,503 puan seviyesini test etti. İkinci seansta Ukrayna geriliminin artması, Rusya’ya yaptırımların artırılması görüşmeleri, Euro bölgesi için İngiltere MB Başkanı ve ABD Hazine Bakanı’nın ardından IMF’nin de uyarıları ile Avrupa borsalarında değer kazançları eritilirken BIST 100 endeksinde de 79,768 puana dek bir geri çekilme yaşandı, endeks %0,60 primle 80,876 puandan kapandı.
   
Bu sabaha baktığımızda 88 seviyesi üzerinde bir dolar endeksi ve buna karşın 2,2460 seviyelerinde kalmaya çalışan bir DolarTL dikkat çekiyor, tabi bir de 77,50$ düzeyine dek gerilemiş brent petrol. ABD ve Avrupa artıda kapanmayı başardı, ABD vadeliler yataya yakın hafif primli, BIST’te de benzer bir açılış takip edebiliriz.. Dün endeksin 81,500’den 79,700’lere geri çekilmesini 2,5 gün boyunca kaydedilen hızlı yükseliş ve yurtdışından ayrışma sonrası şimdilik kar realizasyonu olarak yorumlamak mümkün. Ekim ay sonunda da 81,000 üzeri denemesi kalıcı olmadığından 81,000 üzerinde bir psikolojik direnç de gelişiyor olabilir. Yine de 80 bin üzeri kapanış teknik görünüm açısından olumlu ve hafta kapanışında da bu seviyeyi izleyeceğiz. 80,000/ 79,500 ve 78,500 geri çekilmelerde destek seviyeleri. 81,000’in hacimli kırılarak destek yapılması ise 82,500 direncinin önünü açabilir.     
 
17 Kasım’da Brüksel’de yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında atılabilecek adımlar öncesi dün AB ile ABD’li yetkililerin olası yeni Rusya yaptırımlarını görüşmek için toplanması, dün rublede yeniden değer kaybına neden olurken, bu kez petrol ve cari açığın iyimserliği bizi korudu ve önceki günlerde olduğu gibi TL üzerinde bir baskı ile karşılaşmadık. Bunun yanında 2 ayın en yüksek seviyesinde gelen işsizlik başvuruları sonrası ABD 10 yıllık faizlerde % 2,352’den % 2,345’e düşüş hareketini de not etmek gerektiğini düşünüyoruz. Her ne kadar 9 haftadır 300K altında seyreden işsizlik başvuruları işgücü piyasası için toparlanma işaretlerinin devamını verse de piyasalarda daha önce de belirttiğimiz gibi bir algı farklılaşması var ve bir yandan ABD’de borsalar yeni rekor test ederken bir yandan da güvenli liman arayışlarının son dönemlerde en popüler adresi olan ABD 10 yıllık tahvillerine de ilgi devam ediyor.
   
Not edilmesi gereken bir unsur da  Euro bölgesi için bozulmaya devam eden beklentiler. Bu noktada bugün açıklanacak büyüme ve TÜFE verileri oldukça önemli, başta EURUSD olmak üzere hareketlilik bu verilerin açıklandığı saatlerde artabilir. Ayrıca ABD’de açıklanacak perakende satış, işletme stokları, tüketici güveni gibi veriler de sakin başladığımız haftayı hareketli bir şekilde kapatabileceğimize işaret ediyor. Hafta boyunca belirttiğimiz gibi bu sabah gerilemesini 77,5$’a taşıyan petrol fiyatlarını izlemeye devam edeceğiz ancak veri akışı sakinken BIST’in geliştirmeye çalıştığı yurtdışından ayrışma hareketlerinde gündem hızlandıkça bir yavaşlama görebileceğimizi, kritik verilere duyarlılığın yüksek kalmaya devam etmesini beklediğimizi de belirtmek isteriz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)