E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de yatay beklenti---

BİST'de yatay beklenti

BİST'de yatay beklenti
12 Temmuz 2013 - 09:11 borsagundem.com

BİST–100 endeksinin yatay açılış yapmasını bekliyoruz

A1 Capital Menkul Değerler tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
ABD’de hazine bütçe dengesi son 5 yılın en yüksek fazlasını verirken, işsizlik başvuruları ise beklentilerin üzerinde geldi. ABD’de Haziran ayında bütçe dengesi giderlerin % 47 azalması ve ekonomik görünümün güçlü olmasını getirdiği vergi artışıyla birlikte 116,5 milyar dolar fazla verirken, Nisan 2008’den bu yana en yüksek bütçe fazlası elde edilmiş oldu.
Haftalık işsizlik başvuruları ise 340.000 olan beklentilerin üzerinde 360.000 olarak açıklandı.
FED’in açıklamaları, kar beklentilerindeki iyimserlik ve açıklanan verilerin olumlu algılanması ile birlikte ABD Borsaları rekor kırdı. FED’in önceki günkü açıklamaları ile birlikte şirket karlarının beklentilerden iyi gelme beklentisine ek olarak dün açıklanan verilerin olumlu algılanması sonucu ABD Borsaları % 1,4’e varan yükseliş gösterirken, rekor seviyelerden kapanış gerçekleşti.
Çin Maliye Bakanı, büyümenin bu yıl %7 seviyesinde gerçekleşmesini beklediğini belirtirken, % 6,5 büyümenin de ülke ekonomisi açısından çok büyük bir sorun olmadığını da belirtti. Hükümet hedefi en son % 7,5’e çekilmişti. Çin’de büyüme hedefine ilişkin aşağı yönlü risklerin artmasıyla Çin Borsası % 0,5 düşüş kaydetti.
Avrupa Merkez Bankası yetkilisinden genişlemeci politikalara devam edileceği açıklaması geldi. Avrupa Merkez Bankası yetkilisi Constancia, Euro Bölgesi'ndeki büyümenin uzun süre düşük seyrini koruyacağını belirtirken, bu nedenle para politikasının uzun süre genişlemeci kalacağını açıkladı.
Türkiye’de cari açık beklentilerin üzerinde geldi…
Cari açık Mayıs ayında 5,6 milyar dolarlık beklentilerin üzerinde 7,52 milyar dolar olarak açıklanırken, kar transferleri ile altın ithalatının etkisi açıkta etkili oldu. Yıllıklandırılmış cari açık ise 51,4 milyar dolardan 53,6 milyar dolara yükselmiş oldu.
Geçtiğimiz hafta yabancılar BİST ve DİBS’te net satıcıydı… 1 – 5 Temmuz haftasında yabancı yatırımcılar BİST’te 97,5 milyon dolarlık, tahvil bono piyasasında ise 553,9 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Yurtdışı piyasalara paralel olarak BİST’te yükseliş görülürken, faizlerde ve kurlarda da yükseliş hakimdi…
FED’in açıklamalarının yarattığı olumlu hava ile güne % 3’e varan yükselişlerle başlayan BİST–100 Endeksi, 73.000 direnci üzerinde kalıcı olamayınca, yükselen faizlerin de etkisiyle birlikte yükselişinin önemli bir kısmını geri vererek % 1 artışla 71.790 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankaların baskı altında kalması yükselişi sınırlayan etki olarak yine öne çıktı.
Repo ihalesi açmayarak sıkılaştırmaya gitmesi ile birlikte 50 milyon Dolarlık ihale açması sonucu tahvil faizlerinde ve dövizde yükseliş görüldü. 2 yıllık tahvil faizleri % 9,59 ile 10 yıllık tahvil faizlerini geçerken, Dolar TL 1,95’i, sepet kur ise 2,25’i aştı.
BİST–100 endeksinin yatay açılış yapmasını bekliyoruz. ABD vadelilerindeki %0,1’lik düşüşe karşılık Avrupa borsalarının % 0,1 yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda BİST 100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.
A1 CAPİTAL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)