E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de tepki denemeleri görülebilir---

BİST'de tepki denemeleri görülebilir

BİST'de tepki denemeleri görülebilir
07 Ağustos 2013 - 09:06 borsagundem.com

Arife günü olması nedeniyle fazla hacim beklenmeyen piyasalarda sıkışık seyrin devam etmesi beklenebilir

Arife günü olması nedeniyle fazla hacim beklemediğimiz piyasalarda sıkışık seyrin devam etmesini bekleyebiliriz. FED'den Evans'ın yaptığı konuşma sonrası satış yiyen yurtıdışı piyasalar, BIST'i olumsuz etkileyebilir. BIST-100 endeksi dünü %0.35 gibi sınırlı bir düşüşle 74.032 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi %0.83 düşerken, sanayi hisseleri %0.32 yükseliş gösterdi. Yurtıdışı piyasalar ise dün üst üste iki Fed yetkilisinden gelen tahvil alım programının bu sonbaharda bitebileceğine ilişkin açıklamaları sonrası satışlarla karşılaştı. Yurtdışı piyasalardaki negatif havanın piyasalarımıza yansımaları görülebilir. Bugün reel efektif döviz kuru açıklandı ve TÜFE bazlı endeks revize edilen 115,28 Haziran verisinden (Revize Edilmemiş Veri: 115,65) Temmuz'da 114,6'ya geriledi. ABD'de ise dış ticaret açığı Haziran'da 34.2 milyar dolara gerileyerek 3.5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Almanya'da da sanayi siparişleri %1 artış beklentisinin üzerinde %3,8 arttı.
Tahvil faizi ise gün içindeki hacimsiz alışlarla 10 baz puan gevşedi ve %8.67'den kapattı.
Teknik açıdan ise 74.000 ara desteğine tepki denemeleri görülebilir. 75.000 seviyesinin aşılması yukarı yönlü trend hareketini güçlendirecektir. Geri çekilmelerde ise 73.500 - 73.000 bandı kısa vadeli destekler olarak görünüyor. Yarım gün işlem görecek olan piyasalar için, yurtiçinde açıklanacak önemli veri bulunmazken, yurtdışında Almanya Sanayi Üretimi ve Philadelphia ile Cleveland Fed başkanlarının konuşmaları takip edilecek. Fed başkanlarının konuşmaları, oy hakları olmaması nedeniyle piyasalara sınırlı etki gösterecektir.
GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)