E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST yurtdışı gündemle yön bulacak---

BİST yurtdışı gündemle yön bulacak

BİST yurtdışı gündemle yön bulacak
10 Şubat 2017 - 09:35 borsagundem.com

Veri açısından sakin olmakla birlikte yoğun gündem Borsa İstanbul'a yön verecek

Gündemin ana konusu SPK'nın son yayınladığı duyuru…

Dow Jones, S&P500, Nasdaq yeni rekorlara koşarken, Trump'ın adeta fenomenleşen vergi reformu ile ilgili beklentiler gün geçtikçe artmakta. Vergi reformunun ABD'de tarafından 2-3 hafta içerisinde açıklanması beklenirken, FED Başkanlarının açıklamalarında da Trump'a yer vermeleri oldukça dikkat çekiciydi.Trump'ın açıklama sonrasında doların değer kazancına, altın düşüşle karşılık verdi. Altın geçtiğimiz gün 1244 dolar/ons seviyesine tırmanmasına rağmen, bugüne 1224 dolar/ons seviyesinden başlıyor. Altında aşağı yönlü baskı gün boyunca devam edebilir. Dün pozitif bir hava yaratan mektup gelişmesinden sonra bugün de Trump ile Çin Başkanı Şi arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.
'Tek Çin' politikasına saygı göstereceğini söyleyen Trump ile Çin ilişkileri, ilerleyen dönemlerde daha ılımlı ilerleyebilir. FED Başkanlarından Bullard, Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlik olduğuna dair vurgusunu yapması sonrasında, bu durumun FED'in Mart ayı toplantısına kadar çözülemeyeceğini söylemesi bize Trump'ın yol haritasından emin olmayan FED'in faiz artırım konusunda çok da net olmadığını ortaya koydu.Chicago FED/Evans ise, FED'ten bu yıl 3 faiz artırımı yapması
makul derken, daha önce yapacak söylemleri yavaş yavaş makul şeklinde ılımlı bir havaya dönüşmesi bundan olabilir mi? Öte yandan dün, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Türk askerlerinin Rus uçakları tarafından "yanlışlıkla" vurulması sonrasında gelen açıklamalar, şehitlerimizin üzüntüsünün yanında bizi biraz daha düşündürdü.
Bu olay gerçekleşmeden saatler önce Rusya'nın CIA direktörünün Türkiye ziyaretine yakın saatlerde, PYD ve PKK'nın terör listelerinde olmadığına dair açıklaması haberi düşündürücüydü. Bu arada Rusya'nın G-7 zirvesine davet edilmediğine dair haberlerin olduğunu hatırlatalım.Geçtiğimiz güne, TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da yapmış olduğu sunum damga vurdu.

Çetinkaya'nın açıklamasından öne çıkan başlıklar

o 2016 3. çeyrekteki daralmanın kalıcı olmadığı ve ılımlı bir toparlanma sürecine girildiğini,
o Enflasyon dinamiklerinde belirgin bir iyileşme olduğu ve enflasyonun kısa vadede yükselse de yılsonunda %8 düzeyinde gerçekleşmesinin beklendiği,
o TCMB'nin fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda bütün araçlarını kullanmaya devam edeceği oldu.
Çarşamba günü 3,76 sınırına dayanan dolar/TL, düşüşünü ikinci güne taşıdı. Doların bu hareketinde etkili olan diğer etkenler ise
o Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'nin Nisan ayından sonra Türkiye'nin kredi notunun artacağı yönündeki açıklaması,o Politika toplantılarında oy hakkı bulunmayan St. Louis FED Başkanı Bullard'ın faizlerin bu yıl düşük seyredeceği yönündeki açıklaması oldu.
o Yurt içi piyasaların kapalı olduğu saatlerde oy hakkı bulunan Chicago FED Başkanı Evans'ın 2017 yılında 3 faiz artırımının makul olduğunu açıklamasının ardından güne dolar/TL'de 3,68'li seviyelerden başlıyoruz.
o Doların aşağı yönlü hareketi gün içerisinde de devam edebilir. 3,66 desteği bu anlamda takip edeceğimiz önemli seviyemiz olacaktır.
Kaldıraçlı işlemler ise, bugün Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile sınırlandı. Kaldıraç limiti en fazla 1'e 10 olarak belirlenirken, başlangıç teminatı 50.000 veya karşılığı döviz olarak belirlendi. Günün veri ajandasına baktığımızda, yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışında
o Çin'de Ocak ayı ticaret dengesi,
o 12.00'da Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) aylık raporu,
o 12.30'da İngiltere Aralık ayı imalat üretimi,
o 13.00'da Bundesbank Başkanı Weidmann konuşması ve
o 18.00 Michigan Tüketici Beklentileri verileri takip edeceğimiz önemli veriler olacaktır.
Bu sabah itibariyle dolar endeksinde 100.730, ons altında 1223 dolar, gram altında 145 TL, BIST100 endeksinde 88.830 seviyesinden başlıyoruz.
Veri açısından sakin olmakla birlikte yoğun gündem Borsa İstanbul'a yön verecektir.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)