E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBİST günü % 0.9 yükselişle kapattı---

BİST günü % 0.9 yükselişle kapattı

BİST günü % 0.9 yükselişle kapattı
14 Ağustos 2013 - 17:43 borsagundem.com

BİST 100 endeksi günü yüzde % 0.9 primle 75.585 puandan kapattı

Borsa İstanbul gün boyu yatay seyrettiği seansta günü hafif artıda kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,09’luk yükselişle kapanışta 75 bin 585 puanı gördü.
Diğer yandan, Hazine'nin dün düzenlediği iki ihaleye talebin düşük kalması ve Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağına yönelik belirsizliğin etkisiyle yükselen kur ve faiz bugün dar bantta dalgalandı.
Güne yükselişle başlayan kur ve faiz daha sonra dünkü kapanış seviyelerine yeniden gerilerken bankacılar yarınki yoğun iç ve dış verilerin piyasada yön belirleyici olabileceğini söylediler.
Hazine'nin dün düzenlediği 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilin yeniden ihracında bileşik faiz beklentilerin üzerinde yüzde 9.02; 8 Mart 2023 itfalı sabit kuponlu tahvilin yeniden ihracında ise yine beklentilerin üzerinde yüzde 9.24 oldu.
Gösterge faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 8.87, valörlüde son işlemlerde yüzde 9.12 seviyesinden kapandıktan sonra bugün spot kapanışta yüzde 9.22 seviyesine yükseldikten sonra valörlüde son işlemlerde yeniden yüzde 9.14'e geriledi.
Öte yandan bankacılar Fed'in tahvil alımlarını azaltması halinde cari açık finansmanının iyi olmaması nedeniyle Türkiye, Güney Afrika, Hindistan gibi bazı gelişmekte olan ülkelerin daha kötü performans göstereceğine işaret eden görüşlerin de ihaleye olan ilginin düşük kalmasında rol oynadığını söylediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)