E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü yüzde 1.26 oranında primle kapadı---

Borsa İstanbul günü yüzde 1.26 oranında primle kapadı

Borsa İstanbul günü yüzde 1.26 oranında primle kapadı
13 Şubat 2017 - 09:55 borsagundem.com

Dünya borsalarındaki olumlu hava Borsa İstanbul’un da haftaya pozitif başlamasında etkili oldu. İkinci seansta yükseliş hız kazandı ve Borsa İstanbul günü yükselişle 88.578 puandan kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD ve Asya borsalarındaki yükselişin etkisiyle güne hafif alıcılı başlayan endeks 0.30 oranında yükselişle 87 bin 731 puandan açıldı. Borsada yükseliş ikinci seansta hızlandı, endeks yeniden 88 bin puanın üzerine çıktı, günü 88.578 puandan kapadı.
Endeks, geçen hafta 86.877-89.537 bandından hareket ederek, haftayı yüzde 1.04 oranında düşüşle 87.473 seviyesinden tamamlamıştı. Borsa salı günü açıklanacak cari açık ve çarşamba günü açıklanacak bütçe dengesi verilerini izleyecek. Aralık ayı cari açık verisinde piyasa beklentisi 4.5 milyar dolar. Yurtdışında ise FED Yellen ABD’de salı ve çarşamba günkü konuşması ile salı günü AB ve Çin’de, çarşamba günü ise ABD’de enflasyon verileri izlenecek.

Özellikle sanayi sektörü hiselerine gelen alımların etkisiyle yükselişini sürdüren endeks, saat 11.06 itibarıyla yüzde 0.46 oranında artarak 87 bin 864 puana ulaştı. Açılışın ardından yatay seyrine devam eden Borsa İstanbul saat 12:18 itibariyle 0.46 oranında yükselişle 87 bin 876 puan seviyesinde seyrederek gün ortasına girdi. Yurtdışı piyasalardaki pozitif seyir BİST'e güç kazandırdı ve endeks saat 17:14 itibariyle yüzde 1.5'i aşan primle 88 bin 793 puandan seyrine devam etti. Kapanışa doğru bankacılık sektörüne gelen alımlar endeksi yukarı taşıyor. Akbank yüzde 3, Vakıfbank, yüzde 3.36, Garanti Bankası yüzde 2.5 oranında prim yaptı. 
Borsa İstanbul günü yüzde 1.26 oranında yükselişle 88 bin 578 puandan kapadı. İşlem hacmi 3 milyar 675 milyon lira olarak gerçekleşti. 
Endeks gün içerisinde en düşük 87 bin 528, en yüksek 88 bin 814 puanı gördü. 

TEKNİK GÖSTERGELER

Bugün için teknik beklenti ise şöyle:
“Cuma günü yükselen kanal üst bandının yaklaştığı 89.400’deki direncin kırılamaması (gün içi en yüksek 89.370) ile gelen satışların etkisi ile kısa vadeli teknik görünüm negatife döndü. Bu hafta için 88.100 civarında bulunan 5 günlük AO’nın altında kalınması durumunda hafta başında negatif görünümün etkisi 87.000 ve 86.300 (22 günlük AO) desteklerine doğru devam edebilir. Ayrıca kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgelerinde negatif eğilime geçmesi ve yükselen kanal üst bandının kırılamamış olması da kısa vadede görünümün negatif olabileceğine işaret etmektedir. Yeniden yukarı eğilimden bahsetmek için ise 88.000 (5 günlük AO) üzerine yerleşme görmemiz gerektiğini düşünmekteyiz.”

DIŞ BORSALARDA RALLİ SÜRÜYOR

Uluslararası piyasalarda, hisse senetlerindeki ralli devam ediyor. Reflasyon (vergi indirimleri ve para arzı artışı yoluyla büyümenin desteklenmesi) işlemlerinin çöktüğüne ilişkin söylentiler en azından biraz abartılı gibi görünüyor.
Asya hisse senetleri, ABD'de tüketici fiyatlarının gücüne ilişkin detayları verecek veriler ve bir grup Fed yetkilisinin yapacağı konuşmalar öncesi küresel ralliyi devam ettirdi. Yen Pazartesi günü, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) Cuma günü rekor seviyeye tırmanmasının ardından zayıfladı. Demir cevheri ve bakır değer kazandı ve Asya'da ham madde üreticilerinin hisselerine alım gelmesine neden oldu.
Hisse senedi yatırımcıları geçen hafta, küresel endeksin üst üste üçüncü hafta yükselmesini sağlarken, Trump'ın "önemli" bir vergi planı taahhüdünde bulunması, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nde 2010'dan bu yana en uzun haftalık düşüş serisi olan 6 haftalık kaybı durdurdu. Dolar göstergesinde geçen haftanın ikinci yarısına görülen yükseliş, Trump'ın politikaarına ilişkin beklentilerinden kaynaklanan reflasyon işlemlerinin bittiği yolundaki spekülasyonun zayıflamasına neden oldu.
Halen, Fed başkan Yardımcısı Stanley Fischer, haftasonunda yaptığı konuşmada, ABD'de maliye politikası görünümüne ilişkin "önemli oranda belirsizliğin" sürdüğünü söyledi.
Tokyo'da Hisse senetleri, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Japon Başbakanı'nın iki günlük ABD ziyareti sırasında kur seviyeleri hakkında bir tartışmaya girmekten kaçınmasının ardından değer kazandı.
Traderlar çarşamba günü açıklanacak olan ABD'nin Ocak ayı enflasyon rakamlarına bakacak. Bu veri, Yellen'ın salı ve çarşamba günlerinde temsilciler Meclisi ve Senato'da yapacağı konuşmaların arasında gelecek.

Altın küresel piyasa etkileri ile geriledi

 

Dolar 3.70 TL'nin altında

 

Petrol 54 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)