E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBİST analizi ve kısa-orta dönem hisse önerileri---

BİST analizi ve kısa-orta dönem hisse önerileri

BİST analizi ve kısa-orta dönem hisse önerileri
16 Mart 2015 - 09:09 borsagundem.com

Endekste sert düşüş sonrası tepki alımları görülürken bono faiz oranları ve Dolar/TL paritesinde ise yükseliş eğilimi korunuyor

''Piyasalarda yön arayışı devam ediyor. Endekste sert düşüş sonrası tepki alımları görülürken bono faiz oranları ve Dolar/TL paritesinde ise yükseliş eğilimi korunuyor.  
Merkez bankası kararları, Cumhurbaşkanlığında yapılan ekonomi zirvesinin yansımaları, FED kaynaklı  açıklamalar, dış piyasaların seyri, makro ekonomik veriler, altın ve döviz fiyatları izlenen gelişmeler.

Piyasaya önemli ölçüde döviz kurlarının seyri yön veriyor. Döviz kurlarındaki yükselişin sürmesi gerilimi artırırken kurlardaki gevşeme sakinleşmeye neden oluyor. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığında Babacan ve Merkez Bankası başkanının katılımıyla yapılan toplantının somut sonuçlarını izleme açısından 17 Mart Salı günkü Merkez Bankası toplantısı önemli olacak. Ayrıca 18 Mart Çarşamba FED toplantısı ve 20 Mart Cuma günkü Fitch’in Türkiye kredi notu değerlendirmeleri aynı ölçüde sonuçlarına göre önemli olabilecek gelişmeler.  İç gündeme duyarlılık daha yüksek. Ancak bu hafta FED odaklı dış gündem de öne çıkabilir. Yoğun gündeme bağlı olarak yön arayışı ve dalgalı seyir sürebilir.   
Endekste tepki alım denemelerine rağmen düşüş trendi korunuyor. İlk destek 75.000 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde tepki alımları görülebilir. 75.000 seviyesinin altında kalınması durumunda satış baskısının devamıyla birlikte sonraki destek 72.600 seviyesinde görülüyor. Tepki alımlarında ilk dirençler ise 79.500-80.000 seviyesinde. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. Tepki çıkışının devamı için 80.000 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler 82.500 ve 84.500-85.000 seviyesinde bulunuyor. Endekste sert düşüşe bağlı olarak destek seviyelerinde görülebilecek tepki alımları direnç seviyelerini geçmekte zorlanabilir.  

80.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 75.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 80.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''

ZEYNEL BALCI/STRATEJİST-MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)