E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım ABD Savunma Bakanı Mattis'le görüştü---

Binali Yıldırım ABD Savunma Bakanı Mattis'le görüştü

Binali Yıldırım ABD Savunma Bakanı Mattis'le görüştü
11 Mayıs 2017 - 11:33 borsagundem.com

Başbakan Yıldırım, Somali Konferansı'na katılmak üzere bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da, ABD Savunma Bakanı Mattis görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere ve Birleşmiş Milletler'in (BM) ev sahipliğinde düzenlenen Somali Konferansı için bulunduğu Londra'da ABD Savunma Bakanı Mattis ile görüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Lancaster House yerleşkesinde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 30 dakika sürdü.

Dün, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ABD tarafından silah yardımı yapılmasını değerlendiren Yıldırım, "Bir terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez. Sonra o terör örgütü de sizin başınıza bela olur. Bunu Amerika çok iyi şekilde bilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye, NATO'da önemli iki ortaktır. Dolayısıyla stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütü arasında Amerika'nın bir tercih yapma cihetine gideceğini düşünmüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, YPG'ye silah verilecek olmasıyla ilgili Türkiye'nin endişelerinin giderilmeye çalışılacağı bildirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)