E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTesla'dan 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı---

Tesla'dan 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı

Tesla'dan 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı
08 Şubat 2021 - 15:59 borsagundem.com

Tesla, 1,5 milyar dolar tutarında Bitcoin aldı, Bitcoin'i ödeme aracı olarak kabul etmeye hazırlanıyor

Tesla, ABD'nin sermaye piyasası kurumuna Ocak ayına ilişkin olarak bugün yaptığı bildirimde 1,5 milyar dolar tutarında Bitcoin alımı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Tesla'nın açıklaması öncesinde 39.406-39.473 dolar aralığında işlem gören Bitcoin, 42.624,75 doları aşarak tarihi zirve olan 41.940 dolar rekorunu kırdı.

Tesla'nın SEC'e yaptığı bildirimde, Ocak 2021'de yatırım politikasını elde nakitin getirisini çeşitlendirecek ve maksimize edecek şekilde daha esnek hale getirme yönünde güncelleme yaptıklarını ifade etti.

Bu esnek politika çerçevesinde, ellerindeki nakitin bir kısmını aralarında dijital varlıkların, altının, altın borza yatırım fonlarının da aralarında oldukları alternatif rezevr varlıklara yatırıl yapabildiklerini ifade eden Tesla, bu çerçevedoe 1,50 milyar dolar tutarında Bitcoun aldıklarını belirtti. Tesla, zaman zaman veya uzun süre için dijital varlıklar alabileceklerini ve bunları ellerinde tutabileceklerini de vurguladı.

Tesla ayrıca, "Bunun yanı sıra, Bitcoin'i, yasalara bağlı olarak ve ilk aşamada sınırlı ölçüde olmak üzere, yakın gelecekte ürünlerimiz için bir ödeme aracı olarak kabul etmeye hazırlanıyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)