E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ile Yıldırım görüşmesi sona erdi---

Erdoğan ile Yıldırım görüşmesi sona erdi

Erdoğan ile Yıldırım görüşmesi sona erdi
01 Şubat 2017 - 18:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, sürpriz bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın akşam saatlerinde biraraya geleceği haberi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise buluşmadan dakikalar önce Erdoğan ile Yıldırım’ın resmi programlarında bulunmayan görüşmenin 19.30’da yapılacağını belirtti.

SÜRPRİZ OLAĞAN GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki kabulün, olağan bir görüşme niteliğinde olduğu da kaydedildi. Devlet Günü kapsamında genellikle perşembe günleri yapılan olağan görüşmenin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yarın gerçekleşecek ziyareti nedeniyle bu akşam yapıldığı belirtildi.

Görüşmede Merkel’in Ankara temaslarının da gündeme geldiği kaydedildi. Yıldırım, görüşme için Genel Merkez’de toplanan AK Parti MYK toplantısının ardından Saray’a geçti.

ANA GÜNDEM REFERANDUM
Basına kapalı yapılan sürpriz görüşme planlanan zamandan 50 dakika gecikmeli başladı.

Erdoğan’la Yıldırım arasında 3 saat süren görüşmenin ana gündem maddesini anayasa değişikliği çerçevesinde nisan ayında yapılacak referandum takvimi oluşturdu. Erdoğan ile Yıldırım görüşmesinde referandum tarihi ve oylama güvenliğinin konuşulduğu kaydedildi.

Geç saatlere kadar süren sürpriz görüşme öncesinde bazı bakanların da Saray’a gideceği belirtilirken, görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasında başbaşa gerçekleştiği öğrenildi. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)