E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Bernanke doğru şeyi yapıyor'---

'Bernanke doğru şeyi yapıyor'

'Bernanke doğru şeyi yapıyor'
25 Haziran 2013 - 12:48 borsagundem.com

ECB eski başkanı Trichet, varlık alımlarının sonsuza kadar sürmeyeceğini ve FED'in doğru yaptığını savundu

Avrupa Merkez Bankası eski başkanı Jean-Claude Trichet, global merkez bankalarının yapabilecekleri tek şeyin global bir toplanmanın startını vermek olduğunu ve bunu yaptıklarını belirterek, "Merkez bankalarına saygı duymalı, haklarını teslim etmeliyiz. Merkez bankalarının cesur ve hızlı adımları olmasaydı, büyük olasılıkla büyük bunalıma girerdik" diye konuştu.
Merkez bankalarının çok fazla şey yaptıklarını ve hükümetlerin, parlamentoların ve özel sektörün yollarını açtıklarını belirten Trichet, ancak bunların kendi üzerlerine düşeni yapmadıklarını vurguladı.
Bernanke'nin merkez bankalarının sağladıkları teşviklerin varlık alımlarının sonsuza kadar sürmeyeceğini söyleyerek doğru yaptığını savunan Trichet, Bernanke'nin bunu çok dikkatli şekilde söylediğini, buna gösterilen aşırı reaksiyonla yaşamayı bilmek gerektiğini belirtirken, "Her şeyin yeniden istikrar kazanacağına güveniyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Relax25 Haziran 2013 13:06

    Doğru şeyi yanlış zamanda ve yanlış şekilde yaptı çaktırmadan 15 er milyar dolarlık dilimler halinde 2 ayda bir çaktırmadan greenspan taktiğiyle azaltabilirdi