E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeklenen İstanbul depremi için uzmanlar ne söylüyor?---

Beklenen İstanbul depremi için uzmanlar ne söylüyor?

Beklenen İstanbul depremi için uzmanlar ne söylüyor?
22 Şubat 2023 - 12:55 borsagundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremler, bölgede büyük bir felakete neden oldu. Peki ya böyle bir deprem İstanbul'da olsaydı ne olurdu? İşte beklenen Marmara depremi hakkında alanında uzman kişilerden önemli açıklamalar...

Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor.

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremler, 11 ili etkilerken 10 ilde büyük yıkım oluşturdu.

6 Şubat 2023 tarihli iki büyük depremle sarsılan ülkenin gözü bir yanda da uzmanların beklenen İstanbul depremine ilişkin açıklamalarına çevrildi. Ancak bu konu özelinde uzmanlar arasındaki farklı değerlendirmeler de tedirginliğe yol açtı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

Prof Dr. Şükrü Ersoy'dan beklenen İstanbul depremi açıklaması

 

Kandilli Rasathanesi Müdürü'nden İstanbul depremi açıklaması

 

'İstanbul depremi beklediğimiz büyüklükte olursa hiçbir zaman hazır olamayız'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deli22 Şubat 2023 21:50

    Allah bir daha çok uzun bir süre deprem yaşatmasın.

  • Pala22 Şubat 2023 17:22

    Son 20 yilda yapilan tum binalar denetlensin. Curuk binalarin mutahitleri ve o binalara onay veren belediye baskanlari tutuklansin. Gerisi kolay

  • xyz22 Şubat 2023 17:12

    Bağıra bağıra gelen Istambul depremi için hiç ama hiç bir şey yapılmıyor. Deprem oluncada baran gibi çapsız dümbükler kader diyor. Yobaz olunca bunlara kelimeler kifayetsiz kalır.

  • baran22 Şubat 2023 17:31

    Ulan nng Baran  seni fena dövmüş.  Dayak yedilçe de  daha da aptallaşıyorsun.  Pg bak git bdcine söyle İstanbul  malum hödük fetoşçu deftersizlerin elinde!  Hadi  ne duruyorsunuz yapsanıza birşeyler.  Elinziden gelen bir şeyler yok mu çapsız ibrikçi.  Anca toplanma yeri ayralarısnız başka da bir ...k bilmezsiniz.  Hatta o kadar karaktersiniz ki bir an önce de deprem olmasını da istiyorsunuz!  Alçaklık bunların kanında var.  Şerrefsiz tayfanın şerefsiz üyesi bak sonunda rezil perişan olacaksın!  Zaten bunu bildiğin için kuduruyorsun.

  • Mucise Reis ;)22 Şubat 2023 15:45

    Gerçekleri dile getiremiyoruz.... konuşan, yasan linç ediliyor. Ama olası 7,5 şiddetli ve 30 sanıyelık bir deprem ülkemizin kaderini, insanların yaşantısını, aileleri, çocukları, devlet kurumlarını vb ciddi hırpalayacaktır. Acilen sanayi başka şehirlere taşınmalı. böylece insanar da iş sahaları peşinden koşacaktır. yoksa metro hatları ile kazılan toprakların üzeri zaten eski çürük gece kondu binalar düşünülünce... işler kolay değil.. Bir yerden başlamak lazım. emeklileri dağ havası olan yerlere çekip, orada evler verip 10 yıl vadeli krediler ile çekmeliyiz mesela...  yada bazı ilçelere çekmeliyiz ev sahibi yaparak 

  • Okie Dokie22 Şubat 2023 14:08

    Belki çok az kişinin aklında kalacak ama 2024 Eylül ayına dikkat. Tabi sadece tahminim.

  • baran22 Şubat 2023 14:55

    İsrail ölü deniz e çok dikkat et!  Haifa Telaviv  e çok dikkat et.  bu yıl sonuna  çok dikkat et.

  • kamil22 Şubat 2023 13:13

    1999 da fay kırıldı.....2250 den önce deprem olmaz,,enerji boşalması var.

  • Sai22 Şubat 2023 21:59

    İstanbul'un yanındaki kuzey kolu fayı en son 1766 da kırıldı ve 24 yıldır 99 depreminin stresini yükleniyor. Kırılırsa enerji boşalmasını görürsün. Uzun süredir ses çıkarmaması tehlikeyi büyütüyor kalan sürede acil hazırlıklar tamamlanmalı, sessiz kaldığı süre uzadıkça önlemler daha da sertleşmeli.