E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBedelliyi iki ortağa tahsis edecek---

Bedelliyi iki ortağa tahsis edecek

Bedelliyi iki ortağa tahsis edecek
02 Haziran 2022 - 18:01 borsagundem.com

Merko Gıda, tahsisli sermaye artırımı ile 60 milyon TL nakit sağlayacak.

BORSAGUNDEM.COM

Merko Gıda finansman ihtiyacını iki ortağına tahsis edeceği bedelli sermaye artırımı ile aşacak. Diğer ortakların rüçhan hakkı kısıtlanırken iki ortaktan tahsisli sermaye artırımı yoluyla 60 milyon TL nakit sağlanacak.

Şirket, 72,6 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini, diğer ortakların rüçhan hakları kısıtlayarak bedelli sermaye artırımına gidecek. Sermaye artırımı sırasında çıkarılacak her 1 TL nominal değerli payların toplam satış fiyatı 60 milyon TL olacak şekilde belirlenecek satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar artırılacak.

Artırılan sermaye tutarının 35 milyon TL satış fiyatına denk gelen kısmı ortaklardan AG Girişim’e, 25 milyon TL satış fiyatına denk gelen kısmı ise yönetim kurulu başkanı Alistair Baran BLAKE' e tahsis edilecek.

Şirket elde edilecek 60 milyon TL nakit girişini işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve borç ödemelerinde kullanılacağını belirtti.

Buna göre; 19,3 milyon TL’si A1 Capital’e, 11 milyon TL’si Vakıflar Bankası’na olan borcun kapatılmasında kullanılacak. Fonun 10 milyon TL’si ise enerji teminat bedeli olarak kullanılacağı kalan 19,7 milyon TL’nin de işletme sermayesinde değerlendirileceği belirtildi.

Emek Elektrik, bedelliyi yurt dışına ve arsaya yatıracak

 

İki şirketin ortakları yarın (3 Haziran) temettü hakkı kazanacak

 

Bugün 4 şirket, hissedarına nakit temettü ödemesi yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,58
En Yüksek: 14,77
En Düşük: 14,15
Değişim 0,55 %
FK: 0,00
PD / DD: 4,10
İşlem Hacmi 22.957.664
Toplam Adet: 1.592.921
Ağırlıklı Ort.: 14,39
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)