E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBDDK’dan kredi kullanımını sıkılaştıracak yeni adım---

BDDK’dan kredi kullanımını sıkılaştıracak yeni adım

BDDK’dan kredi kullanımını sıkılaştıracak yeni adım
21 Ekim 2022 - 20:34 borsagundem.com

BDDK, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından kredi piyasasını sıkılaştıracak yeni bir makro ihtiyati önlem aldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı yeni kararla daha önce yabancı para nakdi varlıklar için kullanılan 15 milyon TL sınırı, 10 milyon TL’ye indirildi.

Daha önceki uygulamada nakit pozisyonu, “finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’nunu geçen” şirketler olarak uygulanan kısıtlama ise yüzde 5 olarak güncellendi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Ekim 2022 10:14

    adam atıyorum sizlere gtüvendi yatırımı yaptı, üretime geşecek, ek üretim hatları byütecek ne oldu bir kanunnnnn pıyasa daralması :D sonra gel yatırım yap :D yaa  böyle saçma sapan yönetim sistemi olabilir mi? al sana örnek.

  • Mucise Reis : )22 Ekim 2022 19:11

    yAZIYON AMA BOŞ YAZIYORSUN ALİ... çaycıya ver, teziye ver, berbere ver, kasaba ver, işçiye ver, emekliye ver, vb. vb. küçük esnafa ver, yahu yurtdışına çıkamayana ver, zaten bunalr harcayınca orta buyuk firmalara nakit olarak kasalarına giriyor para :D neden bi rkaç kodamana par avermeye özelo yasa çıkartıyorsun ? geldin mi dediğimiz noktaya ali koduş : )) sevinip yuppi, hurra diyip haç yapıyordun... ne oldu ? geldin mi esnafın, çiftçinin, işçibib, emeklinin dediğine :D çiftçiye ver, ucuz mazat ver... ne diye illa kodamanalra kredi vermeye çalışıyon ? uyanacaksın Ali uyanacaksın.

  • ALİ KODUŞ22 Ekim 2022 15:14

    o senin dediklerinin çoğu ucuz krediyi alıp dövize çevirip yurtdışına götürüp elkede hükümeti düşürmek için operesyonlar yapıldığına dair ispatlar varmış.senin dediklerine devlet kapısını sonuna kadar açıyor kimin parasını alıp da kime karşı kurşun sıkılmaz.bence hükümet haklı.

  • 🔨22 Ekim 2022 06:15

    Hergün oynuyorlar bankalarla işleri güçleri kalmadı ne çıkarsak diye düsünüyorlar anlasıldı bankalar neden kırmızıya döndü bugün birsey gelecek bilgisi alınmış sabah para girişi ile başlayanlardan bile aksam 8-10 milyon para çıkmış olarak kapandı oynayın oynayın hergn icat çıkartın,gerci en iyi yaptığınız bu :)))))))