E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşkentte yoğun kar yağışı---

Başkentte yoğun kar yağışı

Başkentte yoğun kar yağışı
31 Ocak 2022 - 03:48 borsagundem.com

Ankara'nın bazı bölgelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece yarısı etkisini artırdı. Ana arterlerde ulaşımda sorun yaşanmadı. Ancak kış lastiği kullanmayan bazı araçlar yollarda kaldı. Bir kar küreme aracı devrildi

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar nedeniyle bazı sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Yoğun karın etkili olduğu Başkentte cadde ve sokaklar beyaza büründü. Ana arterlerdeki ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmazken bazı araçlar karda kaydı, sürücüler yokuşlardan güçlükle çıktı.

Bazı araçlar yolda kaldı

Çankaya'da karla kaplanan Cinnah Caddesi'nde araçların kaydığı ve güçlükle ilerlediği görüldü. Yolda kalan kimi araç sürücüleri de kar küreme ve tuzlama araçlarıyla caddedeki karın temizlenmesini bekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı 1052 araç ve 3 bin 138 personel sabah saatlerine kadar bulvarlar ile ana cadde ve sokaklarda çalışma yaptı.

Öte yandan ilçe belediyeleri de kar küreme ve tuzlama araçları ile sorumluluk alanlarındaki cadde ve sokaklarda yolların kapanmaması için mücadele etti.

Kent merkezini etkisi altına alan kar nedeniyle Ulus Meydanı, Kızılay, Anıtkabir, Atakule ve Sıhhiye çevresi beyaza büründü. Kuğulu Park çevresinde kar ile oluşan manzaralar kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Yetkililer vatandaşlara çağrıda bulunarak, kış şartlarına elverişli olmayan ve kar lastikleri bulunmayan araçlarla yola çıkmamalarını tavsiye etti.

Lastikleri kış şartlarına uygun olmayan araçların karlı ve buzlu yollarda zor anlar yaşadığını ve trafik akışını engellediğini hatırlatan yetkililer, bu konuda sürücülerin duyarlı olmasını istedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN PAYLAŞIM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabaha kadar devam edeceğini belirtti.

Yavaş, "1052 araç, 3 bin 138 mesai arkadaşımızın sahadaki çalışmalarını canlı olarak izleyebilirsiniz. Sabah da 'kartakip.ankara.com.tr'den yolların durumunu kontrol etmeden lütfen trafiğe çıkmayın." uyarısı yaptı.

KAR KÜREME ARACI DEVRİLDİ

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren kar sürücülere zor anlar yaşattı. Mamak'ta kar küreme ve tuzlama aracı sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi. Araç sürücüsü kazayı yara almadan atlatırken, caddenin tek şeridi uzun süre ulaşıma kapalı kaldı.

Kırşehir ve Sivas'ta kar yağışı etkili oluyor

Kırşehir'de öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, kenti beyaz örtüyle kapladı. Kırşehir Belediyesi ekipleri, kaldırımlarda yol açma ve temizlik çalışması yaptı.

Bazı vatandaşların araçlarının üstünde, esnafların da iş yeri çevresinde biriken karları temizledikleri görüldü.

Sivas'ta öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Karın yağmasıyla tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma tarihi yapılar karla kaplandı.

Kar yağışı Sivas'ı çevre illere bağlayan yollarda da etkili oldu.

Kar yağışının salı gününe kadar aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Sivas'ta tedbirler artırıldı

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sivas'ta başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde etkisini artıracak.

Bu kapsamda, oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli olunması, trafik yoğunluğunun azaltılması ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşların sağlığının korunması amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı tedbirler alındı.

Buna göre, hamile, engelli (yüzde 40 raporu bulunanlar), kronik rahatsızlığı bulunan (kanser hastaları, organ nakli olan ve organ yetmezliği olan, KOAH hastalığı olan, kalp hastalığı olan ve serebrovasküler hastalığı olan), süt izni kullanan, gazi (yüzde 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) kamu görevlilerine 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde 2 gün süre ile idari izin verildi.

Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde kamu kurum ve kuruluşlarında mesailer 09.30-12.00 / 13.00-17.00 olarak düzenlendi.

Halk eğitimi ve rehabilitasyon merkezleri, dershaneler, etüt merkezleri, takviye kursları, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüpleri 31 Ocak'tan itibaren 2 gün süre ile tatil edildi.

İdari izin ve mesai saatleri düzenlemesinde, "istisnai kurumlar" olarak nitelendirilen ve sürekli sunulması gereken hizmetleri icra eden emniyet, jandarma, sağlık, AFAD, 112 Acil Arama, itfaiye, orman müdahale, karayolları, belediyeler ve İl Özel İdaresi müdahale birimleri kapsam dışında tutuldu.

Tokat-Sivas kara yolunda kar nedeniyle ulaşım aksıyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tokat-Sivas kara yolundaki 1650 rakımlı Çamlıbel Geçidi'nde ulaşım aksıyor.

Kar yağışının etkili olduğu Çemlıbel Geçidi'nde kara yolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Çamlıbel Geçidi'nde çok sayıda araç yolda kalırken ekiplerin çalışması sürüyor.

Bölgede kar yağışı devam ediyor.

2 ilde kamu çalışanlarına idari izin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)