E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşkanlık sistemini isteyenler ilk kez öne geçti---

Başkanlık sistemini isteyenler ilk kez öne geçti

Başkanlık sistemini isteyenler ilk kez öne geçti
20 Ekim 2016 - 10:54 borsagundem.com

Andy-Ar araştırma şirketinin sahibi Faruk Acar, 15 Temmuz sonrasında, başkanlık sistemi yanlılarının ilk kez karşıtlarının önüne geçtiğini söyledi

Andy-Ar, 15 Temmuz'un darbe girişiminin ardından, darbe gecesi sokağa çıkanların siyasi eğilimlerini ortaya çıkaran bir araştırmaya imza attı. Acar, "ekibinin hep sahada" olduğunu söylüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi için referanduma zorluk çıkarmayacaklarını söylemesinin ardından 'saha bilgileri' için Faruk Acar önemli açıklamalarda bulundu. Faruk Acar, başkanlık sistemi konusunda elde ettikleri yeni bulguyu paylaştı. 

"BAŞKANLIĞA EVET DİYENLER İLK KEZ ÖNE GEÇTİ"

1 Kasım seçimleri sonrasında yaptığımız mülâkatta başkanlık sistemine onayın yüzde 35 olduğundan bahsetmiştiniz. Bu konu üzerine sık sık araştırmalar yaptığınızı biliyorum. 15 Temmuz sonrası verileri ne diyor?

15 Temmuz sonrasında başkanlığa destek yüzde 40’ın üzerine çıktı. 15 Temmuz öncesinde araştırmalarımızda hep başkanlığa karşı olanların oranı taraftar olanlardan fazlaydı. Bu durum ilk defa değişti. 15 Temmuz öncesinde başkanlığa destek oranı 35-40 bandında seyrederken karşıtlık oranı yüzde 55-60 bandında seyrediyordu. Arada yani benim gri alan olarak tariflediğim yerde kalanların oranı çok düşüktü. Bugünse destek oranı çok büyük bir artış göstermese de karşıtlık oranında ciddi bir düşüş var. Başkanlığa destek oranı yüzde 42 civarında gözüküyor şu anda. Karşıtlık oranı ise yüzde 38-40 bandında. İlk kez başkanlığa olan destek, karşı çıkanların önüne geçti. Arada yüzde 10’luk gri alandaki seçmen belirleyici olacak. Fikri olmayanlar yüzde hesabına konmuyor, zira onların seçime katılmayacağı öngörülüyor. Bu durumda yüzde 10 civarı henüz kararını vermeyen seçmen var. Bu seçmen ikna edilmeyi bekliyor. Kararsızları dağıttığımızda başkanlık sistemi referandumu ucu ucuna geçiyor gibi gözüküyor.

Kaynak: Al Jazeera Türk

Başkanlık belirsizlik demek!

 

Bahçeli'den başkanlık sistemi açıklaması

 

AK Partili isim başkanlık için tarih verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)