E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan, Gezi Parkı'na gidiyor---

Başbakan, Gezi Parkı'na gidiyor

Başbakan, Gezi Parkı'na gidiyor
21 Temmuz 2013 - 21:58 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın iftar programında konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, çoğunluğun azınlığı yok saymaya, azınlığın da çoğunluğa dayatmada bulunamayacağını söyledi.
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
*Bizim için insan önce candır, bizim için insan önce yaradanın bu dünyadaki en önemli, şerefli eseridir.  Dikkatinizi çekiyorum, derisinin rengi, dili kültürü gelenekleri önemli değil. Etnik kökeni inançları önemli değil. İnsan önce candır önce insandır.
*Biz bizim dışındakilere hep bu nazarla baktık, bakıyoruz. Anadolu’nun Trakya’nın hatta Türkiye'nin üzerinde inşa edilen medeniyetlere baktığınızda bu anlayışı görürsünüz. Her zaman farklı renkleri, barış, dostluk ve hoşgörü içinde tutabilmiştir. 
*Eğer bu topraklarda farklı olana karşı tahammülsüzlük olsaydı bu kadar farklı dil ve inanç olamazdı.
Eğer bu topraklarda, egemen olanın diğerine bir hoşgörüsüzlüğü, bir zulmü, bir tahammülsüzlüğü olsaydı, inanın bugün bu kadar renkli bir Türkiye olmazdı. Eğer bu topraklarda, farklı olana karşı tahammülsüzlük olsaydı, bu kadar farklı etnik köken, bu kadar farklı dil ve inanç bugüne kadar bir arada olamaz, bugünlere erişemezdi.
*Özellikle son asırda bazı hatalar yapılmış, bazı acı olaylar yaşanmıştır. Ancak, bunların hata olduğu kabul edilmiş, Türkiye toprakları üzerinde farklılıklara tahammülsüzlük hiçbir zaman kendisine uzun süreli tutunma fırsatı bulamamıştır
*Türkiye ekonomi, dış politikasıyla güçlü bir ülkedir. Ama asıl güçlü yapan, farklılıkları bir arada toplaması özelliğidir. Farklılıkları her zaman bir zenginlik olarak gördük. Farklılıkların bir arada yaşayabilmesinin en temel şartı birbirine saygıdır. Fakat şiddete dayalı olan değildir. Bu ülkede 76 milyonun her bir ferdi istisnasız olarak insan olmaktan kaynaklanan özgürlükleri kullanabilmelidir.
*Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına asla gelmez, kimseye de bu hakkı vermez. Demokrasi, esasen, insanları, başkalarının özgürlük alanlarına müdahale etmeyecek şekilde, bir arada, birbirine saygılı ve hoşgörülü şekilde tutabilmek için vardır. Çoğunluk, çok olma avantajını kullanarak, azınlığa dayatmalarda bulunamaz. Ancak azınlık da elindeki güçlere güvenerek, çoğunluğa istikamet çizme, çoğunluğa dayatmalarda bulunma hakkına asla sahip olamaz. Demokrasilerde, sandıktan çıkan çoğunluğun, elbette ki sandıktan çıkan azınlığa her istediğini yapma ve yaptırma hakkı yoktur. Aynı şekilde, azınlığın da elindeki sermaye gücünü, medya gücünü, propaganda gücünü, uluslararası güçleri arkasına alarak, çoğunluğa dayatmalarda bulunma hakkı yoktur.
*Mamak beldemizde bazı evlerin kapılarına tehditkar ifadeler yazılıyor. Bir mezhebe yönelik oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Polisimiz konuyu hassasiyetle takip ediyor. O yazıları yazan bir terör örgütünün mensupları çıkıyor. Ülkemizin değişik yerlerinde bu oyun oynanmaya çalışılıyor. Şimdi buna aracı olmak, bunun zeminini hazırlamak yanlış değil mi? Kardeşçe yaşamak varken bu niye? Bunun fikir, düşünce özgürlüğüyle ne alakası var? Bunların hepsi illegal örgütlerin uzantısı. Eğer dürüstsen, madem vatandaşsın o yüzündeki paçavra ne? Ben de dün Üsküdar’da bir parktaydım. 1,5 saat sohbet ettim, çay içtik, kuruyemiş ikram ettiler. Yakında da Gezi Parkı’nda yaparız. Gençliğimiz orada geçti. Belediye başkanı oldum, 3-4 tane de nikah kıydım orada. Ama bunları bilmezler. Bizim aramıza fitne sokup buradan çıkar elde etmek isteyenlere fırsat tanımayalım. İşte bakın Hatay’da hala kaşıyorlar, duymuyorlar. Ama biz bu yanlışları yapanlara gereken cevabı vermek zorundayız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • güneş22 Temmuz 2013 01:37

    demokrasi budur.vesselam

  • KAÇKAÇ.22 Temmuz 2013 01:30

    Bizim mahalleyede bekleriz.

  • selim22 Temmuz 2013 00:44

    burada bazıları kendini halk olarak yazmış ve halk seni istemiyor yazmış.. yahu üçbeş çapulcu nezaman halk oldu... halk zaten onu oraya getiren..kaldıki yeni seçimde % 60 dan aşağı olmayaacak..

  • erhan22 Temmuz 2013 00:21

    bizim milletimiz NANKÖR sizlere diyorum yorum yazanlar 20 bınden 93 bıne tırmanan borsa tayyıp erdogan varken tırmandı dımı ozmanda bu adam konusuyordu sımdı 93 den 70 bıne dustu dıye sen konustukca borsa dusuyor dıyorsun bu nankorluk once bak nereden nereye gelmıssın saçma sapan mantıksız konusmalar yapıyorsunuz bur bakın ya ulke ekonomısı borsa vb 10 yılda ne yapmıs ozman yokmuydu yenımı geldı basımıza tayyıp erdogan asıl halkı boup ayrıstıran chpdır. ya bır basbakan adayı helekı basbakanlıga en yakın ısım kılıcdaroglu ıcerdekı bu eylemı polısle catısan bu vatandaşları nasıl olurda desteklersın tmm gezıcılere sahıp cık ama dısardan sahıp cık senın ne ısın var orada sen sadece gezıcılere hızmet etmeyeceksın dısarda evınde oturan mhp akplılerede hızmet edeceksın ne işin var ıste ayrımcı burada chpdır sadece gezının oyunu alarak koltuga oturacagınımı zannedıyor orada burada boy gostermeye calısacagına bıraz ıcraat yap yapacaklarını anlat neler yapmak ıstedıgını bu duzenı nasıl duzeltebılecegını ınsanlara anlat gezıye cıkıp yok bunlar soledır bunlar ozgurlukcu cumhurıyetcı demekle ıkı gurup arasını acarsın aynı sekılde tayyıp erdoganda ıkı gurubu ayırmamalı. eğitimin anasını aglattın demıs adama bak ne hale geldıgının farkındamısın sen su an kı sıstem daha oncekı sıstemlerın bın kat daha ılerıde hangı okulda gordun tablet pc dersı akıllı tahtayı ısnaanların daha cok unversıte okuyor sıstem kolaylastırıldı harçlar kalktı kıtaplar bedava oldu bundan 10 yıl once essek kadar para oduyordun hepsıne yazık yazık rahat rahat ramazan geçirmeyen kım bılıyormusun ıste bu gezıcıler her cumartesı haber okuyorum yok su olay oldu bu olay oldu ramazanda barı rahat durun kardesım okadar sey yapıldı tmm basta tayyıbın hataları cok fazlaydı ama sonra hatalar anlasılıp konusulmaya anlasılmaya calısıldı ne oldu hıcbırsey gezı duzenlendı park duzenlendı adımlar atıldı ne dedıler hayır bız devam edecegız bu hakmı sımdı guzel ıstanbulumu copluge cevırıp yetmıyormus gıbı saga sola saldırıp otobuslerı ısgal ettınız buna ne hakkınız vardı benım cebımden cıkacak o para ne hakkın var soruyorum. yazık yazık nankör olmayın az etrafınıza bakın bu ulke nereye gelmıs dıye kotu gıden bısı yokkı bunu kotu gostermeyece calısan sızın zıhnıyetınız. sırf basbakan gezinin baslarında sert takıldı dıye sert konustu dıye ortalıgı alevlendırdınız yoksa kımse hayatından sıkayetcı degıldı su an olan ne bılıyormusunuz tamamen basbakanın konusmasına kızmak bu tepkı bunun ıcın yok su sole olmus bu adam dıkdator falan hıkayee buyuk bır cogunluk sadece basbakanın ılk gunku sert tavrına olan kızgınlıgıyla sokaklara cıktı daha ıkı gun once dıyarbakırda polıse tas atanlara kufredıp kızarken sımdı elıne sapan ve tas alan sızlersınız

  • index22 Temmuz 2013 00:02

    seninle bir seninle beraber olacağız...yaşasın cihanşumul büyük türkiye...

  • hakan21 Temmuz 2013 23:07

    çok geç önce şu akşam konuşmalarından vazgeçmeli .

  • Artık bir Sus!21 Temmuz 2013 23:06

    Bir sus ya, bir sus! Sen konuştukça ekonomi battı, borsa battı. Yeter artık konuşma, gözükme ortalıkta yeter...Halkı böldün, ayrıştırdın,polis devleti kurdun, eğitimin anasını ağlattın, insanların özel hayatına girdin...Sana ne kardeşim Halkın Özel hayatından.

  • Trajikomedi Tayyip21 Temmuz 2013 23:01

    Güldürme Tayyip Erdoğan:) Halkımız senden nefret ediyor nefret...

  • yeter21 Temmuz 2013 22:39

    yeter yaw aynı nakarat..

  • kenan21 Temmuz 2013 22:29

    sende azınlığa dayatamazsın her akşam her akşam kafamız şişti rahat bir ramazan geçiremiyoruz sayende.

  • izleyici21 Temmuz 2013 22:18

    bu dediğine sayın başbakan inanıyor mu acaba? her zaman yaptığı şeydir bu dediği halbuki...