E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani: Referandumu donduralım, diyalog başlasın---

Barzani: Referandumu donduralım, diyalog başlasın

Barzani: Referandumu donduralım, diyalog başlasın
25 Ekim 2017 - 02:13 borsagundem.com

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, "Bağdat ile yaşanması muhtemel çatışmanın önlenmesi" amacıyla referandum sonucunu “dondurduğunu” açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye dahil tüm bölge ülkelerinin yanı sıra ABD’nin karşı çıktığı bağımsızlık referandumunun sonuçlarını askıya aldı.

IKBY'den yapılan yazılı açıklamada, " Irak ve Kürdistan'ın karşı karşıya bulunduğu tehlikeli durumun Iraklı güçlerle Peşmerge arasında çatışmaya sevk etmemesi için herkes tarihi sorumluluk yükleniyor. Irak güçleriyle Peşmerge arasında bugüne kadar yaşanan çatışmalar iki taraftan da kayıplar verilmesine neden oldu ki bu kanlı bir savaşa da yol açabilir ve Irak'ın bileşenleri arasındaki sosyal dokuyu dağıtabilir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, IKBY ve Irak halkının çıkarları göz önünde bulundurularak, Irak hükümeti ve dünya kamuoyuna, "ateşkesin sağlanması ve IKBY'deki tüm askeri operasyonların acilen durdurulması, 25 Eylül'de yapılan referandum sonuçlarının dondurulması ve IKBY ile merkezi yönetim arasında Irak Anayasası temelinde diyaloğa başlanması" önerisi sunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dicle Demirhan25 Ekim 2017 09:09

    utanmadan Israıl bayragı ıle dolanırsan sonun boyle olur gerı zdicle godfreyekalı adam..

  • KILIÇ25 Ekim 2017 08:38

    İSRAİLİN GAZINA GELDİN KENE GİBİ IRAKI KUŞATMAYA ÇALIŞTIN KERKÜKÜ İŞGAL ETTİN ŞİMDİ BİR HİÇ OLDUGUNU ÖGRENDİN SEN TÜRK MİLLETİ GÖZÜNDE BİR HAYİNSİN ÇÜNKÜ PKK YA SÜREKLİ YUVA KURDUN SONUN İYİ DEGİL.

  • Yalancı25 Ekim 2017 02:26

    Dondurma degil iptal etmesi gerekir