E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani gerilimi sürekli tırmandırıyor---

Barzani gerilimi sürekli tırmandırıyor

Barzani gerilimi sürekli tırmandırıyor
27 Eylül 2017 - 09:29 borsagundem.com

Irak Başbakanı Ibadi'nin Erbil yönetimine yönelik sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmesi talebine yanıt geldi: Talep gerçekçi değil.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin dün yaptığı Erbil Havalimanı açıklamasına cevap geldi. Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmesi şeklindeki talebinin gerçekçi ve uygulanabilir olmadığını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar Abadi, sınır ve havalimanlarının kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde, Kürdistan Bölgesi'nin çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını söylemişti.

IBarzani destekli haber ajansı Rûdaw'a konuşan Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, uluslararası yasalara göre, Kuzey Irak'taki havalimanlarının merkezi hükümete bağlı olduğunu ve uçuşları durdurabileceklerini belirtti. Telar Faik, “Bağdat'ın söz konusu talebi gerçekçi ve uygulanabilir değil. Merkezi hükümetin memurlarının, bölgedeki havalimanlarında çalışması mantıklı değil” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni27 Eylül 2017 12:06

    barzani abd adamı tamam onu herkes biliyo da Sayın ibadi sen niye gizliyon kendini seni de başa abd getirmedi mi yoksam . biz sınır kapatalım operasyon yapalım ondan sonra sen de hay allah unutmuştum yeni geldi aklıma ben de abd adamıydım de ve çark ha. suriye oyunununayısı...

  • Al haydar yıldırım27 Eylül 2017 11:46

    bu adamın palazlandıran ve adam yerine koyan önce özal sonra da tayyip erdoğan oldu fakat olan millete oldu.bunlardan asla ülkemize dost olmaz.

  • POLAT ALEMDAR27 Eylül 2017 11:45

    tabi arkasında abd ve israil gazı var bakılım sonuç ne olacak.her zaman tarih kürtleri kullanmıştır.aynen şamar oğlanı gibi.

  • M K27 Eylül 2017 11:14

    devlet yönetmek böyle bir şey dostlar düşman olabiliyor

  • AKIL TUTULMASI27 Eylül 2017 10:59

    BARZANİ DE Mİ KANDIRDI SİZİ.TÜH BE.ADAM YERİNE KOYMUŞTUNUZ İHANET Mİ ETTİ.AYNI FETÖ GİBİ.SÜREKLİ KANDIRILAN BİR PARTİYE HİÇ BIKMADAN YILMADAN DESTEK VERİLİR Mİ.SÜREKLİ OY VERİLİR Mİ?

  • TURAN27 Eylül 2017 10:12

    ARKADAŞLAR HAKİKATEN BEN BU YARATIĞIN NEYLE NEYİN ÇİFTLEŞMESİNDEN MEYDANA GELDİĞİNİ ANLAYAMADIM ELİNDE OLAN VEYA BİLEN VARSA YAZARMI BURAYA BU NEYİN NESİ

  • KILIÇ27 Eylül 2017 10:04

    GEÇMİŞTE DAGLARDA GEZEN AZILI BİR TERÖRİST İDİN SENİ ADAM SINIFINA KOYUP SANA KIRMIZI PASAPORT VEREN ÜLKEME BİLE SÜREKLİ İHANET ETTİGİNİ BİZ GÖRÜYORDUK AMA ÜLKEMİ YÖNETENLER GÖRMEZDEN GELDİ VE ŞİMDİ BAŞIMIZIN BELASI OLDUN.

  • Şuayip27 Eylül 2017 09:48

    Yılanın başını büyümeden kesicen demiş atalarımız. Şimdikiler çıkar peşinde olduklarından işleri güçleri peşkeş

  • TURAN27 Eylül 2017 09:35

    KENDİNE YAPILAN TEHDİTLER DAVADA KALACAK HİÇ KİMSE BİR ŞEY YAPAMAYACAK HANİ VANA HANİ HAVA SAHASI HANGİ ÜÇ GÜN İÇİNDE