E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani: Artık ölebilirim---

Barzani: Artık ölebilirim

Barzani: Artık ölebilirim
02 Ekim 2017 - 08:31 borsagundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumundan sonraki ilk söyleşisini Fransız yazar Bernard Henry-Levy ile yaptı. 27 Eylül tarihli röportaj dün Erbil merkezli Rudaw’da yayınlandı

Mesud Barzani'nin 27 Eylül tarihli röportaj dün Erbil merkezli Rudaw’da yayınlandı.
Bir Fransız devlet adamına atıfla “Artık ölebilirim” diyen Barzani’nin açıklamaları şöyle:

- Biri bana şunu anlatmıştı: Sizin devlet adamlarınızdan biri, Fransa’nın 1918’de Almanya’ya karşı zafer kazandığı gece ‘Artık ölebilirim’ demiş. Ben de bu sabah böyle hissediyorum. Barzan Dağları’nın en uzak köyündeki son sandık da kapandıktan sonra yaptığım ilk şey, kafamı toplamak için babam ve Kürt ulusunun babası olan Mustafa Barzani’nin mezarını ziyaret etmek oldu. Yarım asırdır savaşıyorum.

- Halkımla beraber katliamlar, tehcirler, kimyasal gaz saldırıları gördüm. İşimizin bittiğini, yok edileceğimizi düşündüğümüz zamanları hatırlıyorum. Saddam’la ilk savaştan sonra 1991’de, demokrasilerin bizi kurtardığını ama diktatörlüğü yerinde bırakarak bizi yeniden geri plana attığını hatırlıyorum.

‘DAHA ÖNCE GÖRDÜK’ 

- (Irak, İran ve Türkiye’nin yaptırımlarıyla ilgili) Eğer hayata geçirirlerse, bizi gerçekten havasız bırakmaya çalışır, havalimanlarımızı veya ticaret bağlantılarımızı keserlerse, size şunu söyleyeyim: Biz bunları daha önceden gördük. İşkenceden geçirildik, öldürüldük, yerimizden edildik.

Yıllar önce dağlarda ve sadece haftalar önce DEAŞ’a karşı neredeyse tek başımıza tuttuğumuz 1000 kilometrelik cephe hattında, özgürlük sevdamız için çok yüksek, çok yüksek bir bedel ödedik. Dolayısıyla, hiçbir düşmanca önlem, hiçbir toplu cezalandırma zaten yaşadıklarımızdan daha sert olamaz.

‘BİR SUÇ İŞLEMEDİK’

- Biz bir suç işlemedik. Ne Irak’ın federal yasalarını, ne de BM Şartı’nı ihlal ettik. Ve tekrar tekrar vurguladığım gibi, bu oylama aceleci veya tek taraflı bir bağımsızlık ilanıyla değil, Bağdat’la gerektiği kadar uzun sürecek dürüst bir müzakere süreci başlatmakla ilgiliydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M K02 Ekim 2017 13:52

    KENDİNE YAPILAN İYİLİĞE NANKÖRLÜK ETTİ. İSRAİLE YANDAŞ OLDU. TOPRAĞIMIZA GÖZ KOYDU

  • selami02 Ekim 2017 12:34

    nursuz surat konuşmuş..ver mehteri yapmış..harem kurmuş alem peşi,nde nursuz şimdi o alemleri bıraskıp abidik yapacakmış...vay nursuz vay..

  • öneri güleni02 Ekim 2017 12:24

    endişelenmene gerek yok arkanda dağ gibi abd var . abd seni yanlız bırakmaz korkma yav sırf senin için saddam ı indirmiş suriyeyi ne hale getirmişler unutma ve üzülme..:)

  • Ne de çok kandırılıyorsunuz02 Ekim 2017 12:07

    Yakın bir zamanda bu adamla "megri megri"türküsü söylenirken,akp toplantılarında "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atılırken, Kürt Bölgesel Yönetimin Bayrağı Bayrağımızla birlikte Göndere çekilirken hiç kimsenin sesi çıkmıyordu.Şimdi bu adamlar Barzani düşmanı oldu.

  • D.demirkan 02 Ekim 2017 12:05

    madem amacına ulaştın kafana sık. daha ne duruyorsun israil uşağı.

  • b.kemancı02 Ekim 2017 12:02

    bütün dost sandıklarımız meğer bizi kandırmış çok safız heralde ama ders alacakmıyız o önemli bida olmasın son olsun gelen giden kndırmasın.

  • mahsun02 Ekim 2017 10:45

    bütün yaptırımlar uygulansın zaten dansözdür bunlar kıvırtır........

  • merik02 Ekim 2017 10:43

    bölücü köpek........

  • turan 02 Ekim 2017 09:48

    geber ermeni pç

  • POLAT ALEMDAR02 Ekim 2017 09:44

    şerefsiz pkk nın asıl destekcisi sensin .inşaallah geberir gidersin islam ın en büyük düşmanı yezit.

  • Taner 02 Ekim 2017 09:30

    Büyük devlet olmak bazen isyenin istiğine kavuşmasını sağlamaktır. Madem Barzani ekonomik baskılardan korkmuyorum diyor. Hatta istiyormuş gibi tehdit ediyor, ona istediği baskıyı verin ki dansöz kıvırmak için kaç gün bekleyecek görelim.

  • Seyirci02 Ekim 2017 09:15

    Tez zamanda kendi ecelin ile geberirsin insaellah irak i bölüp kendine devlet kurmanin hesabini ahiret te verirsin