E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBanka masraflarının iadesi için ilginç örnek!---

Banka masraflarının iadesi için ilginç örnek!

Banka masraflarının iadesi için ilginç örnek!
26 Kasım 2016 - 08:36 borsagundem.com

Banka masraflarının iadesiyle ilgili bu yazı ödediği paraları geri almak isteyenler için iyi bir örnek olacak

Hürriyet yazarı Sefer Yüksel bugünkü köşesince banka masraflarına iadesine ilişkin bir örnek paylaştı. Bu işler nasıl oluyor? İşte Yüksel'in o yazısı;

Konu banka masraflarının iadesi için verilen mücadele. Aynen aktarıyorum: 013’ün mart ayında bir bankadan 82 bin TL ev kredisi kullanan bir vatandaşın bana yazdıkları örnek olması açasından çok önemli.

“82 bin liralık konut kredisi kullandım. 500 TL dosya masrafı 600 TL ekspertiz bedeli toplam 1100 TL verdim. Bu masraflarla ilgili iade kararı çıkınca, 12 Ağustos’ta tüketici heyetine başvurdum. Toplam 1100 TL’yi geri alabileceklerini ancak bankanın 600 TL’lik ekspertiz bedeli için dava açabileceğini ve faiziyle geri alabileceğini söyledi. Sadece 500 TL’lik dosya masrafının geri alınması için form doldurdum.

Yaklaşık 45 gün önce bankanın müşteri hizmetleri görevlisi ‘dosya masrafınızın 375 TL’sini ödüyoruz’ diye aradı. ‘Bana tüketici hakem heyetinden ödediğim dosya masrafı ücretinin hepsini alacağımı söylediler’ demem üzerine ‘Sistem şu anda size 450 TL vermemize onay verdi’ yanıtını aldım. ‘Kabul etmiyorum ücretin tamamını istiyorum’ deyince 1 yıl beklemem gerektiğini söyledi. Teşekkür edip telefonu kapattım. 2 gün önce 500 TL’nin tamamının hesabıma yattığı SMS’i geldi. 1 yıl yerine 45 gün beklemem yetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin 26 Kasım 2016 21:03

    sizi tınlamyan banka hakem heyetin karalarından sonra kuzu gibi oluyorlar onlar aramaya başlıyor gelin paranızı alın diye

  • vehbi26 Kasım 2016 13:56

    ak bamk bu konuda lider kredi kartı aidatı 109tl çek koçanı alısanız 180 çek için birde aklın almadığı 250tl neymiş ticari kredi teklif ücreti adı altında bir para daha keser iadede etmez .