E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka hisselerinde büyük düşüş---

Banka hisselerinde büyük düşüş

Banka hisselerinde büyük düşüş
10 Ağustos 2018 - 11:32 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın Türkiye'de yatırımı olan bankaları uyarması ve ABD Başkanı Trump'ın Türkiye açıklaması ile birlikte banka hisseleri bugün adeta deprem yaşıyor

BORSAGUNDEM.COM

Banka hisseleri uzun süredir toparlanamıyor. Borsa İstanbul'u ayakta tutan hisselerin başında gelen banka hisseleri sabah saatlerinde Avrupa Merkez Bankası'ndan, gün ortasının ardından ise ABD Başkanı Donald Trump'tan darbe yedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'den alınan çelik ve alüminyuma ek gümrük tarifesi getirdi. Ayrıca Türkiye ile ilişkilerin iyi olmadığını söyledi.

AMB, Avrupalı bankaların Türkiye'deki yatırımlarını riskli olarak görmeye başladı. Türk Lirası'ndaki değer kaybının Türkiye'de yatırımı bulunan BBVA, UniCredit, BNP Paribas'ı risk altına alabileceği uyarısını yapan AMB açıklaması ile birlikte İspanya'da BBVA hisseleri güne yüzde 2,4 düşüşle başladı. Avrupa borsalarında BNP Paribas hisseleri yüzde 2,7, Deutsche Bank yüzde 3 ve ING yüzde 2,1 değer kaybetti. 

TÜRK BANKA HİSSELERİ DE DÜŞÜŞTE

Piyasadaki olumsuz havanın etkisiyle birlikte banka hisseleri geriliyor. Dolardaki yükseliş, Fitch'in not uyarısı, ABD'yle olan olumsuzluklar banka hisselerine darbe vuruyor. Bankacılık endeksi de yüzde 10 düştü.

BBVA'nın sahibi olduğu Garanti Bankası yüzde 8, UniCredit'in ortağı olduğu Yapı Kredi yüzde 10'a yakın düşüş gerçekleşti.

İşte o liste:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Urla10 Ağustos 2018 12:07

    Herif anca çavuşu tokatlar bu saatten sonra

  • ....10 Ağustos 2018 12:06

    e bir yönetende hesap versin yahu ?? ne dir bu hal durum ? rezillik bee... usd ye bak hele 1 haftada 1 tl ... tansu çilleri devaluasyonla suçlayanlar aylarca tvlere poz verenler nerede şimdi ? 1 usd = 1 tl oalcak diyenler... yahuu neye hangi teorilere göre öyle dediniz.. tvlere bakıyorum hiç bişe yok. haberler boş boş. bir kaç forum internet işte. bide olaylara sansürde sansür.. ne bu yahu ? devlet millet hepimizin... ne olur ulkemiz itibari ve TL sine diyince bizde soranları suçluyacakalr nerdeyse

  • Bika10 Ağustos 2018 12:01

    5 yıllık CDS 400 baz puanı aşmış.

  • Murat Koçer10 Ağustos 2018 11:57

    Uyarsan ne olur uyarmasan ne olur.Faizler uçmuş tüketici kredileri felan 1.90 azmı ????? Senin ülkende ne kadar % 0 ya işte uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş uyarmış , ruhuna fatiha de tam olsun.Faiz lobisi bunlar hararla versen az derler.

  • Urla10 Ağustos 2018 11:45

    Damatlık sistemine geçiş yaramadı

  • kemal kemal10 Ağustos 2018 11:45

    :'(