E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Balans ayarı benim sözüm değil'---

'Balans ayarı benim sözüm değil'

'Balans ayarı benim sözüm değil'
28 Ekim 2014 - 06:11 borsagundem.com

28 Şubat davasına dün devam edildi. Duruşmada söz alan Çevik Bir, "Balans ayarı ifadesi benim değil" dedi

28 Şubat sürecinde 54. Hükümeti devirmekle suçlanan aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 103 sanığın yargılanmasına Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Mesut Hasan Benli'nin Hürriyet'teki haberine göre, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, eski Bakan Hakan Ekinci, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, 1998’de AİHM’e türban yasağı nedeniyle başvuran Leyla Şahin’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan’ın avukatı müşteki sıfatıyla duruşmaya katıldı.  Duruşmada sanıklar Doğan Temel ve Sedat Arıtürk, telekonferans sistemiyle bağlanarak savunma yaptı. Temel savunmasında, “Benim için en ağır suçlama, darbe ile suçlanmaktır. 15 yaşındayken 1960 askeri darbesinin getirdiği acı ve ıstırabını gördüm. Rahmetli babam binbaşılıktan yarbaylığa terfi beklerken, ordudan ihraç edildi. Rahmetli annem ve kardeşlerim büyük zorluk çektik” dedi.

BENİM SÖZÜM DEĞİL

Müşteki avukatlarının, Temel’e, “Davanın iki numaralı sanığı Çevik Bir, tank yürütmenin ‘demokrasiye balans ayarı’ olduğunu söylüyor. Tank yürütmenin darbe olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine söz alan Çevik Bir, “balans ayarı” ifadesinin kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Bir, “BM Genel Sekreteri’ni ziyaretten döndükten sonra bütün gazeteciler etrafımızı sardı. Kendilerine, BM Genel Sekreteri ile konuşmamı anlattım. Kofi Annan, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri demokrasiyi koruyacak şekilde işlemlerde bulunuyor’ ifadesini kullandı. Hürriyet gazetesinden Ferai Hanım bunu ben söylemişim gibi yazdı. Yasemin Çongar ise, ‘Çevik Paşa öyle bir ifade kullanmadı’ diye yazdı. Ama hâlâ ‘balans ayarı ifadesi kullanıldı’ deniyor. Bunu düzeltmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

DEMİREL TANIK OLMADI

Geçen duruşmada Mahkeme, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “kendisinin istemesi halinde tanık olarak” ifade verebilmesi için davetiye çıkarılmasına karar vermişti. Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar, Demirel’in avukatı aracılığıyla tanıklık yapmak istemediğini mahkemeye bildirdiğini açıkladı.

Sayın Bir, yanlış hatırlıyor

ESKİ Hürriyet yazarı Ferai Tınç, 28 Şubat davasında yargılanan Çevik Bir’in, “Hürriyet gazetesinden Ferai Hanım bunu ben söylemişim gibi yazdı” sözünün gerçeği yansıtmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Sayın Bir, yanlış hatırlıyor. Evet ben ABD’de o günlerde Sayın Bir’i izledim fakat bu açıklamayı yaptığı iddia edilen toplantıya yetişememiştim. Dolayısıyla haberlerimde de bu sözlere yer vermedim. Haber, 21 Şubat tarihli Milliyet gazetesinde Özcan Ercan imzasıyla, “Çevik Bir: Sincan Demokrasiye balanstı” başlığıyla yayınlandı. Bir, arşivleri dikkatli bir gözle tararsa bu gerçeği görür.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recep28 Ekim 2014 09:19

    Rabbim adalet nelere kadir.Yüksek mahkemenişn hakim ve savcılarını otobüslerle Genel Kurmay binasına getirip,sıralar dolu olunca merdivenlere oturtup birifi,ng verip ayakta alkışlandığın günleri unutup,şimdide yaşlılık pisikoloji ile unuttum numarası yapmak.Şapka düştü kel göründü.Ölmeden gördün Paşa.Bu milleti fişledin Allah diyeni irticacı diye fişledin rakı kadehlerini kaldıranı ileri diye fişledin.Rabbim den başka adaleti sağlayacak yoktur,belki bu mahkemeden yırtacaksın,Alzeymır diyecekler,iyaşlı diyecekler mahkemeyi yırtacaksın,Ya yarın.Belki de evlatların soyadlarını değiştirecekler,çünki evlatlarıona korkunç bir miras bırakacaksın.