E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir cevherinde düşüş---

Bakır ve demir cevherinde düşüş

Bakır ve demir cevherinde düşüş
18 Ekim 2022 - 08:52 borsagundem.com

Bakır fiyatları, Çin'in sıfır Kovid politikasına bağlı olması nedeniyle düştü. Singapur'da demir cevheri, 2022'nin en düşük seviyesine geriledi

Bakır fiyatları, Çin'in katı Kovid-19 kurallarına bağlı kalma kararlılığının ekonomik büyümeyi ve metal talebini azaltabileceği endişeleriyle düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır erken saatlerde %0,8 düştükten sonra TSİ 07.58'de sabit işlem görerek 7.565 dolar/tondan işlem gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Kasım vadeli bakır kontratı %0,8 düşüşle 62.690 yuan/tondan (8.716 dolar) işlem gördü.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Komünist Parti Kongresi'nde, Çin'in korona virüsün yayılmasını önlemek için kapanmaları ve hareket kısıtlamalarını içeren sıfır Kovid politikasının geçerliliğini yineledi. Bazı piyasa katılımcıları ekonomiyi desteklemek için kısıtlamaların gevşetileceğini ummuştu.

Analistler, yavaşlayan ekonomik büyüme ve Çin'in Kovid-19 politikası konusundaki endişelerinin, temel talep riskleri olmaya devam ettiğini belirtti.

LME'de alüminyum %0,8, kurşun %0,8 ve çinko %0,2 arttı.

Singapur'da demir cevheri, 2022'nin en düşük seviyesine geriledi

Singapur'da gösterge demir cevheri, bu yılın en zayıfı seviyesini görürüken Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri geriledi. Düşüşte Vale'nin 3. çeyrekte üretimi artırması etkili oldu.

Dünyanın en büyük madencilik şirketleirnden biri olan Brezilyalı Vale, üç aylık üretimde %1,1 artış açıkladı.

Bir diğer büyük demir cevheri üreticisi Rio Tinto, son çeyrekte yüksek demir cevheri sevkiyatları duyurdu.

Singapur Borsası'nda Kasım ayı vadeli gösterge demir cevheri %1,4 düşüşle 90,30 dolar/tona geriledi.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, erken işlemlerde 7 Eylül'den beri en düşük seviyesi olan 678 yuan/tonu gördükten sonra, sabah işlemlerini %1 düşüşle 682,50 yuan/tondan (94,81 dolar) sonlandırdı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo, sabah işlemlerinde sırasıyla %1,4 ve %1,3 düştü. Filmaşin %0,6 gerilerken paslanmaz çelik %0,4 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %4,1 ve kok kömürü %3,9 düştü.

Metal primlerindeki artış Avrupa’yı endişelendiriyor

 

ABD'de ham çelik üretimi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)