E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında 'faiz stresi' düşüşü---

Bakır fiyatlarında 'faiz stresi' düşüşü

Bakır fiyatlarında 'faiz stresi' düşüşü
08 Haziran 2023 - 09:03 borsagundem.com

Bakır fiyatları faiz stresi nedeniyle düştü, yatırımcılar Çin'de teşvik umuduna ihtiyatlı yaklaşıyor. Demir cevheri ise Çin'de teşvik umudunun zemin kazanmasıyla rallisini sürdürdü

Bakır fiyatları, Kanada Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artırımının şahin merkez bankalarının endişelerini tetiklemesi ile düştü. Öte yandan yatırımcı ve tüccarlar ihtiyatlı bir şekilde, Çin'de dah fazla teşvik önlemleri bekliyor.

Londra Metal Borsası'nd üç ay vadeli bakır, TSİ 07.52'de %0,3 düşüşle 8.271,50 dolar/tona inerken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz kontratı %0,2 düşüşle 66.540 yuan/tona geriledi.

Kanada ve Avustralya faiz oranlarını yükselterek piyasaları şaşırttı, piyasalar şu anda Fed'in önümüzdeki haftaki toplantısında şahin kalabileceği ve ABD fizlerinin daha uzun süre yüksek kalabileceği ihtimalini fiyatlıyor.

Çin'de bankaların faiz oranlarını düşürmesi ve emlak sektörü için teşvik tedbirleri umutları son seanslarda metal fiyatlarını destekliyor, ancak resmi açıklamaların beklenmesi metal fiyatlarındaki abartılı havayı söndürdü.

Demir cevheri, Çin'de teşvik umudunun zemin kazanmasıyla rallisini sürdürdü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Dalian'da yedi haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, Singapur'da fiyatlar üst üste yedinci kez yükseldi.

Çin'in devlet destekli bankaları, kar marjları üzerindeki baskıyı azaltabilecek ve borç verme maliyetlerini azaltabilecek eylemlerle yuan mevduat oranlarını düşürerek finans sektörü ve daha geniş ekonomi için bir miktar rahatlama sağladı.

Analistler, hareketin yerel yönetim tahvil ihracını desteklemek için zorunlu karşılık oranında bir indirim de dahil olmak üzere daha fazla parasal teşvik için kapı araladığını söylüyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %3'e varan artışla 793,50 yuan/ton (111,16 dolar) ile 18 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Singapur Borsası'nda Temmuz kontratı, %1,9 artışla 109,90 dolar/ton ile 21 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,2 arttı, sıcak haddelenmiş rulo %0,2 düştü, filmaşin %1 ve paslanmaz çelik %0,2 kaybetti.

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Citi, ons altın beklentisini revize etti

 

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)