E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında 'dolar' etkisi---

Bakır fiyatlarında 'dolar' etkisi

Bakır fiyatlarında 'dolar' etkisi
13 Şubat 2023 - 08:42 borsagundem.com

Bakır fiyatları, beş haftanın en yüksek seviyesine yakın seyreden doların etkisiyle düştü

Bakır fiyatları, doların güçlenmesiyle arttı. Dolar, Fed'in uzun süreli sıkılaştırma politikasına yönelik artan beklentiler nedeniyle beş haftanın en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.52'de %0,1 düşüşle 8.853,50 dolar/tona geriledi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart kontratı %0,4 düşüşle 68.190 yuan/tona (9.981,70 dolar) geriledi.

Ancak, ABD enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların ihtiyatlı davranması nedeniyle işlem hacminin cansız olduğu belirtildi.

LME'de alüminyum %0,6 artışla 2.455,50 dolar/ton ile bir ayın en düşük seviyesinden toparlandı. SHFE'de alüminyum %1,6'ya varan düşüşle 18.435 yuan/tona gerileyerek bir ayın en düşük seviyesini gördü.

Demir cevheri ve çelik, Çin'de kalıcı talep endişeleriyle düştü

Çin'de demirli vadeli işlemleri, artan yurt içi çelik ve demir cevheri stoklarının baskısıyla düştü. Analistler, son göstergelerin ekonominin toparlanmasına işaret etmesine rağmen talepte yavaş bir toparlanma olduğunu gösterdiğini belirtiyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,7 düşüşle 854,50 yuan/tondan (125,07 dolar) tamamladı.

Singapur Borsası'nda, Mart kontratı TASİ 07.31'de %2,2 düşüşle 124,72 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda, inşaat demiri %0,8, sıcak haddelenmiş rulo %0,6, filmaşin %0,8 ve paslanmaz çelik %0,5 düştü.

Analistler, sanayi metal piyasalarının Çin ekonomisinin sağlığı hakkında gerçek bir fikir edinmesi için Şubat ve Mart ekonomik verilerinin beklemesi gerekeceğine vurgu yaptı.

Analistlere göre çelik üreticilerinin karları iyileşmedi ve envanterdeki sürekli artış, nihai ürün fiyatlarında kısa vadeli ayarlamalara neden olacak.

Avrupa metal endüstrisinden yardım çağrısı

 

İsveç, Avrupa'nın en büyük nadir metal yatağını keşfetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)