E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında dolar baskısı---

Bakır fiyatlarında dolar baskısı

Bakır fiyatlarında dolar baskısı
03 Ocak 2024 - 08:37 borsagundem.com

Bakır fiyatları, ABD'nin erken ve agresif faiz indirimlerine ilişkin iyimserliğin azalmasıyla doların güçlenmesi sonucu baskı altında kaldı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 05.02'de %0,2 düşüşle 8.528,50 dolar/tona gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Şubat ayı bakır kontratı, %0,2 düşüşle 68.660 yuan/tona (9.600,11 dolar) indi.

Dün dolar endeksi, yüksek ABD tahvil getirilerinin desteğiyle ekim ayından bu yana en büyük günlük artışını kaydederken, yatırımcılar merkez bankalarının politikalarına ilişkin ipuçları için ABD istihdam verilerini ve Avrupa enflasyon rakamlarını bekliyor.

Dünyanın en büyük metal tüketicisi olan Çin'de son dönemdeki alımlar, mevsimsel zayıf talep ve Aralık ayındaki güçlü yurt içi üretim nedeniyle yavaşladı.

İthalat talebinin bir göstergesi olan Yangshan bakır primi, yaklaşık bir ay öncesine göre %67 düşüşle 67,50 dolar/tona düştü.

Ons altın dar bantta dalgalanıyor

 

Altında 3000 dolar beklentisi

 

Küresel petrol talebinde rekor artış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)