E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarına 'Çin' desteği---

Bakır fiyatlarına 'Çin' desteği

Bakır fiyatlarına 'Çin' desteği
12 Eylül 2023 - 09:29 borsagundem.com

Bakır, Çin'in emlak sektöründe rahatlamayla arttı. Daha zayıf bir dolar, daha güçlü bir yuan ve beklenenden daha iyi gelen Çin kredi verileri de metallere yardımcı oldu.

Bakır fiyatları, büyük bir Çinli emlak firmasının borç ödemelerini uzatarak metal talebinin büyük bir kısmını oluşturan sektördeki baskıyı hafifletmesiyle yükseldi.

Çin'de emlak şirketi Country Garden, alacaklılarından altı onshore tahvilinin geri ödemelerini üç yıl uzatmak için onay aldı ve hisseleri 10'a yakın arttı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.28'de %0,1 artışla 8.414 dolar/tona yükselirken, Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim ayı bakır kontratı, %1 artışla 69.360 yuan/tona (9.517,80 dolar) çıktı.

Daha zayıf bir dolar, daha güçlü bir yuan ve beklenenden daha iyi gelen Çin kredi verileri de metallere yardımcı oldu.

SHFE'de çinko Country Garden haberlerinin ardından emlak sektöründen talebin artacağı beklentisiyle %2,6 artışla 21.830 yuan/tona ulaşarak 4 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Demir cevheri, Çin'de verilerin beklenenden iyi olmasıyla artışını sürdürdü

Demir cevheri vadeli işlemleri, dünyanın en büyük demir cevheri tüketicisi Çin'den beklenenden iyi gelen kredi verileri ve güçlü yuanın yatırımcı güvenini desteklemesiyle bugün de yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak ayı vadeli demir cevheri TSİ 05.15'te %1,36 artışla 854 yuan/tona (117,18 dolar) çıktı.

Singapur Borsası'nda Ekim ayı demir cevheri, %0,6 artışla 118,05 dolar/ton ile 31 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin Merkez Bankası'nın verilerine göre, Çin bankaları Temmuz ayındaki 345,9 milyar yuan tutarındaki yeni yuan kredisini Ağustos ayında 1,36 trilyon yuana yükselterek 1,20 trilyon yuan tahmini aştı.

Analistler, halkın konut kredisi talebinde istikrara işaret eden beklenenden iyi gelen Çin kredi verilerinin hissiyatı artırdığını belirtti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,02, sıcak haddelenmiş rulo %1,15, filmaşin %0,25 arttı. Paslanmaz çelik %0,26 düşüş gösterdi.

ABD enflasyon verisi öncesinde piyasalar sessiz

 

Küresel piyasalara teknoloji dopingi

 

Country Garden hisseleri, tahvil geri ödemelerinin ertelenmesiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)