E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları iki ayın dibinde---

Bakır fiyatları iki ayın dibinde

Bakır fiyatları iki ayın dibinde
26 Eylül 2022 - 08:44 borsagundem.com

LME'de bakır fiyatları, güçlü doların baskısıyla 2 ayın en düşük seviyesine indi. Shanghai'de inşaat demiri Çin'de talep toparlanmasının kırılgan görünmesiyle geriledi



Londra'da bakır fiyatları, güçlü doların etkisiyle iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, %1,1 düşerek 7.352 dolar/ton ile 22 Temmuz'dan beri en düşük seviyesini gördü. Kontrat Mart'ta 10.845 dolar/ton ile kırdığı rekordan beri de %32 geriledi.

Doların güçlü olmasının yanı sıra ufukta yüksek faizlerle birlikte, küresel ekonomik büyüme de güçsüz görünürken, sanayi metallerine olan talebi tehdit ediyor ve fiyatları baskılıyor.

LME'de alüminyum 2.151 dolar/ton ile 18 ayın en düşük seviyesine inerken, çinko %0,4 düşerek 2.995,50 dolar/tondan, kalay %1,5 artarak 20.540 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli bakır, %2,7 düşerek 60.840 yuan/tona (8.500 dolar) indi.

Shanghai'de inşaat demiri geriledi

Çin'de inşaat demiri vadeli işlemleri, bir önceki seansta sekiz günün en yüksek seviyesine çıkartıktan sonra, traderların inşaat malzemesi talebindeki kırılgan toparlanmanın bu hafta sürdürülüp sürdürülemeyeceğini bekleyip görmeyi tercih etmesi nedeniyle geriledi. 

İnşaat demirinin yanı sıra demir cevheri ve diğer çalik yapım girdileri de geri çekildi. 

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli inşaat demiri kontratı, sabah seansını %0,2 düşerek 3.762 yuan/tondan (525 dolar) kapattı. 

Kontrat, Cuma günü Çin'de inşaat sektöründe aktivitenin artması ve tatil öncesi talebin yükselmesiyle 3.878 yuan/ton ile 15 Eylül'den beri en yüksek seviyesine çıkmıştı. 

Analistler, Eylül ayının inşaat sektörü için hayal kırıklığı olduğunu belirterek, tatile bir hafta varken geçen haftanın sonlarında ortaya çıkan umut verici inşaat çeliği ticaret hacimlerinin devam edip etmediğini görmek gerektiğine vurgu yaptı. 

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri %2,6, koklaşabilir kömür %1,1 ve kok kömürü %0,6 düştü. 

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Altın fiyatlarında güçlü dolar baskısı

 

Japon tahvillerinde getiri BoJ'un belirlediği tavana ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)