E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları düştü---

Bakır fiyatları düştü

Bakır fiyatları düştü
16 Kasım 2022 - 08:33 borsagundem.com

Bakır fiyatları, Çin'de artan Kovid-19 vakalarının tetiklediği talep belirsizliğinin yanı sıra jeopolitik risklerin de duyarlılığa baskı oluşturmasıyla düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, erken saatlerde yüzde 0,2 düşüşle 8.361 dolar/tona gerileyerek geçen Cuma günü çıktığı beş ayın en yüksek seviyesinden geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır sözleşmesi yüzde 0,4 düşüşle 66.600 yuan/tona (9.428,49 dolar) indi.

Çin'de Covid vakalarının artması ve Polonya'ya Rus füzesinin düştüğü iddiası bakır fiyatlarına baskı yaparkan doalrda devam eden düşüş, metal fiyatlarına bir miktar destek verdi.

LME'de alüminyum yüzde 0,4 artışla 2.445 dolar/tondan, çinko yüzde 0,5 düşüşle 3.095 dolar/tondan, kalay yüzde 1 düşüşle 23.160 dolar/tondan ve kurşun yüzde 1,4 düşüşle 2.188 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri, 5 haftanın zirvesine çıktı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki son politika eylemlerinin hammadde talebini artıracağına dair umutlar nedeniyle arttı.

Çin'de yeni konut fiyatlarının Ekim ayında 2015'ten bu yana en hızlı düşüşünü gösteren verilere rağmen, genel havanın iyimser kalması nedeniyle Çin'deki çelik çeşitleri ve diğer çelik hammaddelerinin fiyatları yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini yüzde 2,4 artışla 736 yuan/tondan kapattı. Seansın başlarında, kontrat 11 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesi olan 736,50 yuan/tona ulaştı.

Analistler, piyasaya kısa vadeli duyguların hakim olduğunu belirtti.

Singapur Borsası'nda, Aralık vadeli demir cevheri yüzde 5,2'lik artışla 99,60 dolar/tona çıkarak 16 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bazı analistler, bazı piyasa katılımcılarının Çin'in ekonomisini desteklemek için daha fazla politika önlemi alınabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 2,3, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,4, filmaşin yüzde 1,2 ve paslanmaz çelik yüzde 2,2 yükseldi.

Jeopolitik gerilimlerin artması piyasaları sarstı

 

Asya borsalarında düşüş yaşandı

 

Hacmin yüzde 25'i beş hissede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)