E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları doların güçlenmesiyle geriledi---

Bakır fiyatları doların güçlenmesiyle geriledi

Bakır fiyatları doların güçlenmesiyle geriledi
07 Ekim 2022 - 08:55 borsagundem.com

Bakır fiyatları, ABD istihdam verileri öncesi doların güçlenmesiyle düştü. Çinko ise iki haftanın en yüksek seviyesini geçtikten sonra geri çekildi.

Bakır fiyatları, ABD'nin istihdam verileri öncesinde dolar güçlü kalırken düşüş yaşadı ve haftalık olarak düşüş yolunda ilerliyor. Çinko ise önceki gün iki haftanın en yüksek seviyesini geçtikten sonra geri çekildi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.25'te %0,8 düşüşle 7.544 dolar/tona geriledi ve kayıpları üçüncü güne taşıdı.

Analistler, devam eden arz kesintilerine rağmen, makro rüzgarlara ilişkin endişeler ve durgunluk korkularının şu an için bakırın hissiyatı ve fiyatlarına hakim durumda olduğuna işaret etti.

Analistlere göre Çin ekonomisine ilişkin endişeler, hükümet sıkı Covid-19 kısıtlamalarını hafifletene kadar metali baskı altında tutacak.

LME'de çinko %1,7 düşüşle 3.069 dolar/tona geriledi. Çinko, Glencore'un, Nordenham döküm tesisini 1 Kasım'dan itibaren bakım ve onarıma alacağını açıkladıktan ve LME'nin Rus madenlerini kısıtlayacağı haberilerinden sonra dün 20 Eylül'den beri en yüksek seviyesine ulaştı.

LME'de alüminyum %0,6 artışla 2.360 dolar/tondan, kurşun %0,9 düşüşle 2.041 dolar/tondan ve kalay %0,6 kayıpla 20.045 dolar/tondan işlem gördü.

Petrolde ralli haftası

 

Binance'tan 100 milyon dolar çalındı

 

'Tavan fiyat' uygulamasına OPEC darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)