E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları, 3 haftanın zirvesinde---

Bakır fiyatları, 3 haftanın zirvesinde

Bakır fiyatları, 3 haftanın zirvesinde
13 Temmuz 2023 - 11:23 borsagundem.com

Bakır fiyatları, doların gerilemesi ile 3 haftanın zirvesine çıktı. Demir cevheri ise güçlü Çin ticaret verileri ve kredi büyümesi desteği ile üçüncü günde de arttı

Bakır fiyatları, doların değer kaybetmesi ile üç haftanın zirvesine çıktı. Bunun yanında trader'ların Çin'in metal ithalatında düşüş sinyali veren verilere soğuk tepki gösterdiği belirtildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ağustos bakır kontratı, TSİ 09.15'te %1,2 artışla 68.510 yuan/tondan (9.552,56 dolar) işlem gördü. Kontrat, seansın erken saatlerinde 68.710 yuan ile 21 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Londra Metal Borsası'nda (CMCU3) üç ay vadeli bakır, 8.501 dolar/ton ile neredeyse değişmedi. Kontrat, seansın erken saatlerinde 8.542 dolarla 23 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Analistler, Fed'in faiz artırımlarını bitirme olasılığının, ekonomik görünüme çok daha parlak bir ışık tuttuğunu belirtti.

Demir cevheri, güçlü Çin ticaret verileri ve kredi büyümesi desteği ile üçüncü günde de arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in güçlü Haziran ayı demir cevheri ithalat verileri ve kredi büyümesiyle desteklenerek üst üste üçüncü günde yükseldi. Ancak kasvetli ekonomik görünüm ve jeopolitik gerilimler kazançları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül ayı demir cevheri, gündüz işlemlerini %1,6 artışla 829,0 yuan/ton (115,68 dolar) ile 30 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesiyle kapattı.

Singapur Borsası'nda, Ağustos ayı demir cevheri, TSİ 10.30'da %0,8 artışla 109,8 dolar/tona yükseldi.

Analistler, Haziran ayı için toplam finansmanın piyasa beklentilerini aşarak artmasıyla birlikte, Çin'den gelen olumlu kredi verileriyle demir cevheri fiyatlarının yükseldiğini kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,9, sıcak haddelenmiş rulo %0,8, filmaşin %0,5 ve paslanmaz çelik %0,7 yükseldi.

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 

Euro tarihi zirvesinde

 

Perakende satışlar arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)