E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, düşük stokların desteği ile toparlandı---

Bakır, düşük stokların desteği ile toparlandı

Bakır, düşük stokların desteği ile toparlandı
08 Mayıs 2023 - 08:50 borsagundem.com

Shanghai'de bakır fiyatları düşük stok seviyelerinin etkisiyle üç haftalık düşüşün ardından toparlandı

Shanghai'de bakır fiyatları, Çin'de beklenenden daha zayıf talep nedeniyle fiyatların art arda üç hafta boyunca düşmesinin ardından düşük stok seviyelerinin tampon sağlamasıyla toparlandı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır kontratı, TSİ 07.20'de %0,8 artışla 67.120 yuan/tona (9.706,44 dolar), alüminyum %0,4 artışla 18.390 yuan/tona ve nikel %0,3 artışla 183.870 yuan/tona yükseldi.

SHFE'de çinko %1,6 artışla 21.485 yuan/tona, kalay %0,4 artışla 207.630 yuan/tona çıktı ve kurşun ise %0,2 düşüşle 15.285 yuan/tona geriledi.

Dünya Metal İstatistikleri Bürosu'nun verilerine göre, SHFE depolarındaki bakır stokları Cuma günü 13 Ocak'tan bu yana en düşük seviyelerine gerileyerek 134.919 tona indi.

Analistler, bakır fiyatlarının muhtemelen düşük stoklar, döküm tesislerinin bakımı, İşçi Bayramı tatili sonrasında potansiyel olarak daha iyi talebin yanı sıra metalin son birkaç hafta içinde ucuzlaması tarafından destekleneceğini belirtti.

Londra Metal Borsası, İngiltere Kralı Charles'ın taç giyme törenini kutlamak için bugün resmi tatil nedeniyle kapalı ve yarın işlemlere devam edecek.

Demir cevheri, 2. çeyrek kayıplarının derinleşeceği endişesiyle 100 doların altında mücadele ediyor

Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Avustralya ve Brezilya'dan artan sevkiyatların ve Çin'deki durgun talebin baskısıyla bugün de düşerek 100 dolar/tonun altında mücadele ediyor. 

Singapur Borsası'nda Haziran vadeli demir cevheri kontratı %1,7 düşüşle 97,05 dolar/tondan işlem gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda demir cevheri, Cuma günü beş ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından bugün Eylül kontratı, %2,2 artışla 702 yuan/tona (101,48 dolar) yükseldi.

Çin Demir ve Çelik Birliği, yerel çelik üreticilerini istikrarlı nakit akışı sağlamaya yardımcı olmak için üretimi kısmaya çağırdı ve bu da demir cevheri yeniden stoklama beklentilerini azalttı.

Analistlere göre demir cevheri 95 dolar/tona yakın bir zemin bulabilir.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %3,2, sıcak haddelenmiş rulo %3,7 ve paslanmaz çelik %1,1 yükseldi.

 

Fed, faiz artırımına kapıları kapatmadı

 

İnşaat malzemeleri sanayisinde depremin etkisi azaldı

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)