E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, 6 buçuk yılın en yüksek seviyesine yakın ---

Bakır, 6 buçuk yılın en yüksek seviyesine yakın

Bakır, 6 buçuk yılın en yüksek seviyesine yakın
11 Ocak 2023 - 08:45 borsagundem.com

Bakır, Çin'de ekonomik görünümün desteği ile 6 buçuk yılın en yüksek seviyesine yakın tutundu. Demir cevher ise tedarik riskinin fiyat iyimserliğini artırmasıyla 6 ayın zirvesini gördü

Bakır fiyatları, Çin'in yeniden açılmasına ilişkin iyimserli ve güçsüz doların yardımıyla bir önceki günde çıktığı 6 buçuk ayın en yüksek seviyeleri yakınında tutundu.   

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.04'te %0,5 artışla 8.956 dolara yükselirken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Şubat ayı bakır kontratı %1,7 artışla 67.670 yuan/ton (9.993,35 dolar) ile sekiz haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 

Analistler, Pekin'in ekonomisini ve kötü durumdaki gayrimenkul sektörünü canlandırmaya yönelik bir dizi politika önlemine değinerek bakır vadeli işlemleri konusunda iyimser olduklarını ifade etti. Ancak büyük dalgalanmalar da bekleniyor. 

LME'de alüminyum %0,3, kurşun %1 düştü, çinko %0,2 ve kalay %2,5 arttı.

SHFE'de kurşun %1,2, çinko %0,3 düştü, kalay %3,6 arttı. Alüminyum %0,6 artışla 18.245 yuan/tona ve nikel %0,4 artışla 208.040 yuan/tona yükseldi.

Demir cevheri 6 ayın zirvesini gördü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çarşamba günü, artan tedarik endişelerinin halihazırda Çin'deki parlak talep görünümü ile desteklenmesiyle artış yaşadı. Singapur gösterge kontratı 120 doları aşarak altı ayın yeni zirvesini gördü.

Analistler, özellikle Brezilya'dan düşen demir cevheri sevkiyat hacmi ve Çin'e gelen kargo girişlerindeki düşüşün de çelik üretim malzemesi fiyatlarını yükselttiğini belirtti.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,7 artışla 848 yuan/tondan (125,11 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, Şubat ayı demir cevheri %0,7 yükselerek 120,85 dolar/tona kadar çıktı.

Analistler, ilk çeyrekte küresel demir cevheri sevkiyatlarının maden bakım programları ve hava durumuyla ilgili kesintiler nedeniyle düşeceğini tahmin ediyor.

Shaghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,2, sıcak haddelenmiş rulo %0,9 ve filmaşin %0,5 arttı. Ancak paslanmaz çelik %1,8 düştü.

Goldman Sachs'tan petrol fiyatı yorumu

 

Kriptoda hacim son 24 saatte yüzde 90 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)