E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, 1 haftanın zirvesinde---

Bakır, 1 haftanın zirvesinde

Bakır, 1 haftanın zirvesinde
02 Mayıs 2023 - 09:01 borsagundem.com

Bakır 1 haftanın zirvesine çıktı. Ancak Shanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda tatil nedeniyle işlem hacmi zayıf kaldı.

Bakır 1 haftanın zirvesine çıktı, Çin'de tatil nedeniyle işlem hacmi zayıf oldu

Bakır fiyatları, Londra'da üç günlük aranın ardından bir haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Ancak Shanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda tatil nedeniyle işlem hacmi zayıf kaldı.

Çin'in mali piyasaları Çarşamba gününe kadar kapalı kalacak olsa da piyasalar bu haftaki Fed toplantısını bekliyor. Analistlere göre piyasalar 25 baz puanlık artış beklerken, artışlarda bir duraklama olup olmayacağına odaklanmış durumda.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, erken saatlerinde 8.714 dolar/tona çıkarak 25 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra TSİ 05.15'te %0,7 artışla 8.655 dolar/tondan işlem gördü.

Analistler, Çin'de hükümetin hem imalat hem de hizmet sektörüne fayda sağlayacak elektrikli araçlara yönelik sübvansiyonları yeniden başlatacağını beklediklerini belirterek bunun yanında altyapı inşaatını da hızlandırabileceğine işaret etti. Ancak arz tarafındaki desteğin önümüzdeki aylarda azalabileceği belirtiliyor.

LME'de alüminyum %0,6 artışla 2.370,50 dolar/tondan, çinko %0,4 artışla 2.658 dolar/tondan, kurşun %0,2 artışla 2.153 dolar/tondan, kalay %0,4 artışla 26.200 dolar/tondan ve nikel yatay seyrederek 24.210 doalr/tondan işlem gördü

Motorine indirim geliyor

 

Japon yeni, euro karşısında 15 yılın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)