E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Zeybekçi sert konuştu---

Bakan Zeybekçi sert konuştu

Bakan Zeybekçi sert konuştu
09 Mart 2014 - 17:52 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ''İhanet içinde olanlara, ülkeye kastedenlere sözümüz şudur; köpekler istedi diye atlar ölmez"

Uşak'ın Karahallı ilçesinde AK Parti seçim irtibat bürosu açılışına katılan Ekonomi Bakanı Bakanı Nihat Zeybekci, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği atılıma dikkati çekerek, Türkiye'nin ekonomisinin güçlendiğini belirtti. AK Parti hükümeti döneminde IMF'ye olan 50 yıllık borcun tamamının ödendiğini ifade eden Zeybekci, Türkiye'nin ihracatının 35 milyar dolardan 152 milyar dolara, toplam milli gelirin ise 830 milyar dolar seviyesine ulaştığını, Türkiye'nin dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise 5'inci büyük ekonomisi haline geldiğini kaydetti. Zeybekci, "Biz milletimizi, ülkemizi seviyoruz. Biz milliyetçiyiz. Sözde milliyetçilerden değiliz. Düşünün güçlü Türkiye son 2012 ve 2013'te Orta Asya'dan Balkanlar'a, Kafkasya'dan Ortadoğu'ya kadar coğrafyalardaki kardeşlerimize 2,5 milyar dolarlık yardım etti" dedi.
Büyüyen, güçlenen, gelişen Türkiye'nin bazı çevreleri rahatsız ettiğini bildiren Zeybekci, "Türkiye'de dünyanın en büyük havalimanı yapılmasın", "nükleer santraller kurulmasın", "Kanal İstanbul gerçekleşmesin", "İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara otobanları yapılmasın", "dünyanın en uzun köprüsü Marmara Denizi'nin üzerine yapılmasın", "Türkiye bölgesinde güçlenmesin" diyenlerin kirli oyunları başlattıklarını ve halen devam ettirdiklerini iddia etti.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 1960'ta bu ülkenin evlatlarını idam edenler, 1980 yılında 16 yaşındaki çocukları da yaşlarını büyütüp idam ettiler. 28 Şubat'ta hükümeti indirdiler. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Taksim projesinde yine aynı oyunu oynamaya çalıştılar. İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i talan ettiler, darmadağın ettiler, Türkiye'yi karıştırmak istediler. Bakın o günlerde İstanbul'da olayı planlayan, destekleyen, organize eden 74 yabancı uyruklu ajan yakalandı ve sınır dışı edildi. Allah'a şükür milletimiz herşeyin farkında. Oyun bozuldu. Başbakanımız İstanbul Kazlıçeşme mitinginde 2 milyon kişiye hitap etti. Bunlar o kadar ahlaksız ki, BBC, CNN haberi nasıl verdi biliyor musunuz? O iki milyon kişiyi hükümet karşıtı protesto gösterisi diye dünyaya verdi. Mayıs olayları geçti, baktılar karşı cepheden yaparlarsa olmuyor, 'biz bunları en yakın yerlerinden vuralım, karıştıralım' dediler. Bu sözlerimden kimse alınmasın, bizim kardeşlerimizle hiç bir alıp veremediğimiz yok. Biz bugün o gruba gönül vermiş kardeşlerimizin yüzde 99'u ile hiç bir sorunuz yok. Ama içlerinde birilerine ruhların satmış olanlar var. Onların vasıtasıyla Türkiye'yi karıştırmaya çalıştılar. Bu ülkeye inanan, bu bayrağı seven bir Allah'ın kulu desin ki; 'Adana'da MİT'in tırlarının yakalanması doğrudur'. Onu yapanlar, Türkiye'yi dünyaya rezil etmeye çalışanlar, bu vatana, bu ülkeye ihanet için yaptılar. Bunlar milletin seçtiği Başbakanı alaşağı edip indirmek istiyorlar. İhanet içinde olanlara, ülkeye kastedenlere sözümüz şudur; köpekler istedi diye atlar ölmez."
Türkiye'nin yoluna devam edeceğini belirterek bundan kimsenin endişe etmemesini isteyen Zeybekci, "Biz söz söylediğimizde hep doğruyu söyledik, sözümü hep tuttuk, emanete hıyanet etmedik ve ettirmedik. Ancak bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Allah'ın izniyle bu oyunların hepsini bozacağız. Millet kendi iradesiyle seçtiği meclisine, kendi iradesiyle seçtiği başbakanına yan gözle bakan olduğu zaman 'dur' diyor. Türkiye ayağa kalktı" dedi.

"İzmir Türkiye'nin en büyük gecekondu şehri"
Zeybekci, milletin oynanan oyunlara izin vermeyeceğini, partisinin yerel seçimlerde büyük hedeflerinin olduğunu ve seçimlerden güçlenerek çıkacağını savundu.
İzmir'i örnek göstererek bu kentin Türkiye'nin en büyük gecekondu şehri olduğunu savunan Zeybekci, "AK Parti belediyeleri çağı yakalayıp geçerken İzmir'in hali ortada. Nüfusa oranla baktığınızda Türkiye'nin en büyük gecekondu şehri. İzmir 21. yüzyılın başını ıskaladı. Yerel yönetimle belediye siyaset üstüdür. Şehirlerin menfaatlerine bakacaksınız. Ona göre sandığa gideceksiniz" diye konuştu.
Nüfusa oranla baktığınızda Türkiye'nin en büyük gecekondu şehri. Konuşmanın ardından Ulubey ilçesine geçen Bakan Zeybekci, seçim irtibat bürosunun açılışın ardından Uşak'a geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)