E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır---

Bakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır

Bakan Şimşek: Ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır
15 Kasım 2023 - 12:22 borsagundem.com

Bakan Şimşek, "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024'ün ikinci yarısından itibaren net şekilde görülecek, böylece yatırımcı güveni daha da pekişecek ve ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin kredi risk primindeki gelişmelere ilişkin paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin dün 364,64 baz puana inerek yaklaşık son 2,5 yılın en düşük seviyesini test ettiğine ilişkin habere işaret eden Şimşek, "Uyguladığımız ekonomik programın sonuçları 2024'ün ikinci yarısından itibaren net şekilde görülecek, böylece yatırımcı güveni daha da pekişecek ve ülkemize küresel fon akışı hız kazanacaktır. Bu da dezenflasyon programının kısa vadeli büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri sınırlayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin CDS'i 2.5 yılın en düşük seviyesinde

 

Şimşek: İyileşmenin devamını bekliyoruz

 

Bakan Şimşek'ten ihracatçılara kredi imkânı müjdesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim25 Kasım 2023 13:54

    Milleti kendi azim ve iradesi kurtaracaktir.baskasinin parasi degil

  • Sssscc 15 Kasım 2023 18:55

    Kapı kapı dolaşıyoruz yüzde elli faizle yatırımcı gelse ne olur uljemin anahtarı elkerinde zat

  • Mehmet15 Kasım 2023 16:02

    Siz,siz olun 2024 yılı ikinci yarısina kadar ölmeyin Mehmet abiniz size valizler dolusu para getirecek..!

  • azmi15 Kasım 2023 15:09

    O kadar dolaştık , para bulamıyoruz. Yatırımcı Günlerine kaldık...

  • VT15 Kasım 2023 14:33

    Halkın yaşadığı sefaletle,piyasaların yerlerde sürünen bu haliyle,hukuk sisteminin berbat durumuyla neyi nasıl düzeltiyorsunuz.Boş konuşmalar bunlar.

  • azmi15 Kasım 2023 14:19

    Değişen bir şey yok. Para gelmiyor , enflasyon düşmüyor , açıklar çoğalıyor ,algı ile yönetiliyoruz. İyileşme yok. 

  • Mucise Reis : )15 Kasım 2023 13:20

    Yahu sen kaybolan yılların bedelini verecekmisin ? Kaç BAHAR geçti efendi farkındamısın ? gençlık yılları, çocukluk yılları, ergen yılları, emeklılık yılları... öyle..böyle..şöyle.. derken geçcen onza saman.. kaybedilen yıllar, bunların bedelini nasıl ödeyeceksınız ? millet ENERJIiiii DERKEN KIS kısa köşeden trilyoner oluyorken, bu millet evemkli öğrenci neyini beklesin ? ömürden gidiyor efendi.. millet kısa sürede saltanak kurup sülalaece zengın olurken... hadi fakire fukaraya bolluk veremıyorusni yahuuu  düzenbazların yolunu kapat bari.  dolandırıcı, karaparası, 3 kağıtçıarın yolunu kes bari... EEE oda yok... neyine süre istiyorsun benim geri elmeyecek yıllarım gittinden sonra ?

  • büyük düzeltici 15 Kasım 2023 12:35

    harika haber .çok büyük para akışı başlamış .muazzam bi para .da emekli garibim gene hala sürünüyo .sahi nerde bu para 4 aydır gelmyo .derviş ve özal ilk gün bitirdi krizi .güven çok önemli çok .güven sadece güven krizi o an bitirir.4 aydır ülke tarihinin en karanlık dönemine girdi .hele emekli ayrımı ilk kez bu kadar uçurum .büyük felaket büyük yıkım devam ediyor ayna borsa .borsaya bakın sadece .hele varlık fonlarına ve finans hisselerine bakın hepsi çöküşte hala .korku heryerde güven yok .hata tuikleme ile başladı zaten tüik rakamlarıyla hallettim demek kimse inanmıyor .