E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Özhaseki açıkladı: İstanbul için planımız hazır---

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul için planımız hazır

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul için planımız hazır
16 Eylül 2023 - 05:27 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depreme dayanıklı konut dönüşümlerinin hızla sürdürüldüğünü belirtirken, İstanbul için ise planlarının hazır olduğunu ifade etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüğümüz gibi, şu anda 400 bin civarında konutun dönüşümü devam ediyor.

İstanbul'da da 800 bin konutumuzu dönüştürdük. Şu anda 179 bin konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul için planımız hazır. Bu dönüşüm için yol haritamız var" dedi.

''İSTANBUL İÇİN PLANIMIZ VAR''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca Şişli'deki bir otelde düzenlenen "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası"nın açılış konuşmasını yapan Özhaseki, şurada deprem konusunun 6 başlıkta inceleneceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm verilerini paylaşan Özhaseki, 2012 yılında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çıkarıldığında, Türkiye'nin her bir tarafında kentsel dönüşümün hızlandığını aktardı.

Özhaseki, "Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdüğümüz gibi, şu anda 400 bin civarında konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul'da da 800 bin konutumuzu dönüştürdük. Şu anda 179 bin konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul için planımız hazır. Bu dönüşüm için yol haritamız var. Bir taraftan dönüşüm çalışmalarımıza hızla devam ederek sayıyı artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Özhaseki: Konuta 500 bin, iş yerine 250 bin TL hibe verilecek

 

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi depreme karşı hazırlıklı hale getireceğiz

 

Özhaseki: İstanbul'a özel yasa için çalışacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Eylül 2023 09:30

    Hahahaha ... planmış... anca kendilerine özel güzahgar yapıp zengin için sığınak yaparlar :D deprem olsa millet susuzlukdan ölecek . içecek su yok D: .... ABD de örnekleri var araştırsınlar... Ben diyorum ki.. Acilen ve Acilen, İstanbulda cirosu x  üzeri olan kurumsal girmlar su arıtma sistemini işyerlerine koymalı. Acilen ve acilen... arıtma sistemi olmayan firmaların ruhsatı iptal edilmeli.... Neden ???? :D su hak. haktır. savaş, devprem, doğal afet, vb durumlarda birer kamu tesisine dönen bu tarz ayakta kalanmekanlar, insanların yaşama şansını ve konforunu arttıracaktır. bu kadar basit bişeyi akıledemeyen kafasızların,nasıl plan ve program yapacaksını merak konusu.... 10 ilimiz yerle bir oldu ne aradık? temiz su aradık... demekki içme suyu önemli. arıtma sistemleri akü, jenaratör, vb sistemler ile kurulumu zorunlu olunca, afetlerde , savaşlarda, vb işimiz hafifileyecek. bu kanun acilen çıkmalı. alsana plan bakanefendi. ABD de örneğine bak