E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den asgari ücret açıklaması---

Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması

Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması
16 Aralık 2021 - 12:26 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin, "Enflasyonun karşısında asla ezdirilmeyen, bundan sonra da ezdirilmeyecek bir oranı hep beraber görmüş olacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, asgari ücretle ilgili, çalışanın enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini söyledi.

Bakan Nebati, şunları kaydetti;

Asgari ücretle ilgili bugün açıklama yapılacak. Enflasyonun karşısında asla ezdirilmeyen, bundan sonra da ezdirilmeyecek bir oranı hep beraber görmüş olacağız.

Taraflar 3 konuda mutabakata vardı

2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk üç toplantısını gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında, Çalışma Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan veri ve raporlar görüşülmüştü.

SGK işçi primlerinin 5 puan olarak revize edilmesi ve birinci vergi diliminin yıllık brüt asgari ücret miktarına çekilmesi anlaşılan konular olmuştu.

İşveren desteğinin toplu iş sözleşmeli yerlerde yüzde 6, toplu sözleşme olmayan yerlerde yüzde 3 olarak uygulanması konusunda da anlaşma sağlanmıştı.

Asgari ücrette kritik saat belli oldu

 

Bakan Nureddin Nebati'den cari işlemler hesabı açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin16 Aralık 2021 17:53

    Kur , bugünkü değerinden daha fazla artarsa , fark kadar asgari ücrete zam yapacak  mısınız ? Yoksa bu miktar bir yıl mı geçerli olacak ?

  • fafa16 Aralık 2021 16:18

    Hiçbir şey pahalı değil,alım gücü düşük.AKP 20 yıldır,maaşları yüzde üç,beş artırdı.Ev araba almak hayal oldu.Türk'ün işi bitti,yabancılar ev alsın.

  • sona gelindi16 Aralık 2021 14:54

    Bu yönetim ülkeyi ve halkı iflas ettirmek için yeminli. Göre göre bizi batıryorlar. Bunların yaptıklarını bu ülkenin en azılı düşmanları yapmaz. Rabbim sana sığındık.

  • Mucise Reis ;)16 Aralık 2021 14:28

    Hocam, "faiz neden enflasyon sonuç."  faizi sıfır yapalım çalışan ve emekli enflasyona ezilmesin. Nasıl fikir ama ? en iyisi yarın geleyim, maliye bakanlığında işe başlayayım. Bu tez tutar hocam şahane yaa.. Dünyada eşi benzeri yok, :D

  • Metin16 Aralık 2021 13:58

    Güncel enflasyona göre yapılacak ücret maaş artışı günü kurtarır ama faiz indirimi halinde , yükselecek olan kur zayiatını önleyemez. Kısa zaman sonra yeniden artış gündeme gelebilir

  • Vatandaş Rıza16 Aralık 2021 13:53

    Hangi enflasyona ezdirilmeyecek.En az %50'nin üstü olan gerçek enflasyona ezdirilmeyecekse tamam.Ama sizin gösterdiğiniz %21'lik sahte enflasyondan bahsediyorsanız yandığımızın resmidir..

  • Yavuz Demir 16 Aralık 2021 13:12

    Ülke nin çivisi çıkmış kurtuluş olmasada SEÇİM şart

  • birisi16 Aralık 2021 13:03

    ee sonuç?

  • osman16 Aralık 2021 12:59

    o zaman 10 bin lira olması gerekiyor. çünkü ocak ayıyla birlikte herşeye yüzde 100 yeni zam gelecek. sonrasında 11 ay her ay zam gelecek ama asgari ücret aynı kalacak. maaşlara her ay enflasyon kadar zam yapılmalı.

  • Srf16 Aralık 2021 12:51

    Ezdirilmeyecek enflasyon tuik inki ise kesin katılıyorum.

  • Erol g.16 Aralık 2021 12:50

    BU YIL PARAMIZ YARIDAN FAZLA DEĞER KAYBETTİĞİ HALDE AÇIKLANAN TÜFE ENFLASYONUNA İNANMAK MASALLARA İNANMAK GİBİ OLDU BIR VARMIS BIR YOKMUŞ BİR ÜLKENİN PARASI YARI YARIYA DEĞER KAYBETTİĞİ HALDE ÜRÜN FİYATLARI ARTMIYORMUŞ