E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez: 2022 bor cevherinin yılı olacak---

Bakan Dönmez: 2022 bor cevherinin yılı olacak

Bakan Dönmez: 2022 bor cevherinin yılı olacak
20 Nisan 2022 - 21:29 borsagundem.com

Bakan Dönmez, "2022, bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacak. Bor karbür tesisimiz devreye girecek. Ayrıca ferro bor tesisi ve tam kapasite üretim yapacak yeni yerli lityum tesislerimizin temelini atacağız." dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık yemekhanesinde bakanlık personeli ile iftarda bir araya geldi.

Dönmez, Bakanlık'ta düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de enerjide dışa bağımlılığı büyük ölçüde azaltacak prestijli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Gelecek yılın ilk çeyreğinde Karadeniz'de çıkarılacak doğalgazın sisteme verileceğini anımsatan Dönmez, yenilenebilir enerjide kapasitenin daha da artırılması ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk ünitesinin de devreye alınmasıyla, enerjide yeni bir döneme girileceğini söyledi.

Dönmez, doğalgaz ve petrol aramalarında kullanılacak dördüncü sondaj gemisinin gelecek aylarda Türkiye'ye ulaşacağını dile getirerek, "Doğalgazda olası krizlerde sorunları azaltmak çerçevesinde, gazın depolanması için Ertuğrul FSRU doğal gaz depolama gemimizi devreye aldık. Ayrıca Silivri'de ve Tuz Gölü'nün altında depolar oluşturduk. Vatandaş ve yatırımcıya dönük olarak sunduğumuz toplam 607 hizmetin iş başına sonuçlanma gün sayısı 52 seviyesindeydi. Yaptığımız çalışmayla hizmet süresi iş başına sonuçlanma gün sayısını 30 güne indirilmesine kadar verdik. Böylece iş süreçlerimize yüzde 42'lik bir iyileştirme getirmiş olduk." diye konuştu.

Dönmez, bor madeninde uç ürün ve yüksek teknoloji adımların sonuçlarını almaya başladıklarına dikkati çekerek, "Yüksek teknoloji ürünlerinde batarya teknolojisinde kullanılan lityum üretimi de Ar-Ge mühendislerimizin gayretiyle başladı. 2022, bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacak. Bor karbür tesisimiz devreye girecek. Ayrıca ferro bor tesisi ve tam kapasite üretim yapacak yeni yerli lityum tesislerimizin temelini atacağız. Nadir toprak elementleri üretecek pilot tesisimizin kurulumuna da bu sene başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Havada panik: Bakan Dönmez'in uçağı iniş yapamadı

 

Bakan Dönmez'den, 'Karadeniz gazı' açıklaması

 

Çavuşoğlu ve Dönmez İsrail'e gidecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş21 Nisan 2022 08:29

    bu sayın bakanın gözleri daha iyi ışıldıyor kimin

  • ...21 Nisan 2022 08:10

    Çamaşır deterjanı görmüştüm.herhalde bulaşık deterjanı yapılacak.

  • baran21 Nisan 2022 07:43

    Aynı isimli tekil angut  senin bu ülke için heyecan duyup sevinmek gibi bir niyetin olmaz!   Türkiye değişiyor gelişiyor!  Ama hayvanat varsa yoksa kazurrat pislik sadece  günlük yaşam kaygısı hep ve daima ön planda!  İlle de yıkım ekibine yol açıp bu ülkeyi de kendileri gibi bir lağım pisliğine çevirmektir dertleri!  Gerçekten neden bu kadar aşağılıksın anlamak zor değil?  Bunların ve benzerleri  her lafı tuzak her sözü adeta şeytan ın bütün pisliklerini adeta bünyesinde toplamış kerahat yaratıklardır.  Olmadık yerlerden yalan yanlış abartılı misaller verip her ne olursa olsun yapılan her işi kötülemek gibi aşağılık bir misyon üslenmiştir.  Bunları gördüğünüz yerde derhal maskenizi takın ki pislikleri ve kokuları size bulaşıp rahatsız etmesin.

  • baran21 Nisan 2022 12:28

    Bak Türko olmayan angut!   Senin gibi mallara bıraka idik bu ülkeyi hala gecekondularla dolu şehirler çamurlu ve kirli pis hava  rezil ve pis hastaneler işkenceci karakolllar  daha da kötüsü  Allah korusun bölünmek üzere olan bir Türkiye ve terör belasının artarak mahvettiği insanları görecektik.  Zaten Sansaryan ve ekibinin bütün derdi böyle olmasını istemek ve dilemek!  Hayatı yalandan ibaret olan alçaklara sen tapıyorsun angut  ben değil.  Hayatında alnın secdeye gelmemiş  sığır tepindikçe işkembesinden pislik akıyor.  Başka  ne beklersin ki?

  • Türkoğlutúrk 21 Nisan 2022 08:11

    Hindistanda bir grup öküze yaparken biryerlerde birileri de hirsizyalancilara tapiyor olabilir.

  • Zor21 Nisan 2022 00:21

    Yine bor çıktı sahneye her sene bir iki defa çıkar bor olayı.Bir halt olduğuda yok.

  • Türkoğlutúrk 21 Nisan 2022 09:29

    Yanılıyorsun,önce Karadeniz'de gaz sonra bor ardindan Karadeniz'de gaz.arada yerliucak.

  • Mg20 Nisan 2022 21:57

    Geçiniz masal anlatmayı, GSYH’da 21.’ sıraya düşmük koskoca TC, İran’ın bile gerisinde ülke, bunu haber yapmak zor mu geliyor, anlatsanıza bunun nedenlerini…

  • Şk20 Nisan 2022 21:51

    Yine yeni bir zam hazırlığı. Aman birşey bulmayın