E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bozdağ: Başkanlık geldiğinde Türkiye'de bayram olacaktır---

Bakan Bozdağ: Başkanlık geldiğinde Türkiye'de bayram olacaktır

Bakan Bozdağ: Başkanlık geldiğinde Türkiye'de bayram olacaktır
12 Mayıs 2016 - 15:22 borsagundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Başkanlık sistemi açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Başkanlık sistemi geldiğinde Türkiye bayram olacaktır. Doğrudan başkan sandıktan çıkacak. Zayıf liderler başkanlık sistemine karşıdır. Çünkü halk zayıf liderleri başkan seçmez. Başkanlık sistemi olmuş olsa Sayın Kılıçdaroğlu'nu CHP'liler başkan adayı olarak göstermezler" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamaları şöyle: 

"Başkanlık sistemi geldiğinde Türkiye bayram olacaktır. Doğrudan başkan sandıktan çıkacak. Ama şimdi öyle değil. 7 Haziran'da gördünüz, sandıktan hükümet çıkmadı. Başkanlık sistemi olsaydı Türkiye bir tartışmaya girer miydi?

Zayıf liderler başkanlık sistemine karşıdır. Çünkü halk zayıf liderleri başkan seçmez. Başkanlık sistemi olmuş olsa Sayın Kılıçdaroğlu'nu CHP'liler başkan adayı olarak göstermezler. Liderlik vasfı olmayanlar başkanlık sistemine karşılar. Başkanlık sisteminde kaybeden gider, kazanan da 4 sene sonra gider. En başarılı olan 2 dönem sonra gider. Amerika'da başkanlık sistemini kaybeden liderleri hatırlayanınız var mı? Obama 2 döneminde bırakıyor.

Malkoç: Başkanlık sistemi değil cumhurbaşkanlığı sistemi

Kaybede kaybede koltuğunu koruyanlar başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Kan akmayacaktır. Kılıçdaroğlu’na rağmen millet sevgiyle başkanlık sistemine geçecektir. Belki kan olur, insanlarımızın şükür için kestiği kurbanların kanı olur. Demokrasiye inanan, demokratik usullerle yapılan seçimler için kan lafını kullanmaz. Soruşturma konusu, adli bir konu. Bir şey söylemek doğru olmaz. Yasaların hükümleri çerçevesinde yürüyecektir.

Yeni genel başkanı Davutoğlu mu duyuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemil12 Mayıs 2016 18:32

    karaktersiz yalakalar topluluğu.

  • çalışın12 Mayıs 2016 18:31

    ne cahil adamlar var mecliste. allahım sen bizi cahillerden hırsızlardan koru.

  • Emre12 Mayıs 2016 17:56

    Şu klonlanma çıksa da artık reisiniz her üst mevkiye kendisini atasa. İnanın daha az sinir bozucu olur. Piyonlar ile, yaranma sevdalıları ile boşu boşuna meşgul oluyor gündem.

  • paralel masalı12 Mayıs 2016 17:20

    insanlarımızın şükür için kestiği kurbanların kanı olur.. muş.. işiniz gücünüz din bezirganlığı.. terör aciz ve zayıf yönetimlerin döneminde azar. işte sancaktepe! artık İstanbul'un göbeğinde de vuruluyoruz.. buna da paralel dersiniz şimdi.. kimse yemiyor. milleti canından bezdirdiniz be!

  • İZMİRLİ12 Mayıs 2016 17:04

    BUNA SADECE GÜLÜNÜR..

  • güle güle12 Mayıs 2016 16:37

    başkanlık geldiğinde değil asıl siz gittiğinizde bayram olacaktır. dış politikada iflas, içte iflas, güvenlikte iflas, ekonomide depreme makyaj!! eee?

  • badem12 Mayıs 2016 16:02

    bıyık sayın bakanımıza pek de yaraşmış aman dikkat; Davud'un oğlununkine benziyor.. profil yarışına girerken arada güme gitmesin.

  • vatandaş12 Mayıs 2016 15:56

    Bi duruşunuz olsun bir adama yaranıcam diye her sistemi kabul ediyorsunuz

  • VATANDAŞ12 Mayıs 2016 15:31

    HER GÜN 5 ŞEHİT 10 ŞEHİT VERİYORUZ BÖYLEMİ BAYRAM YAPACAKSINIZ YAZIK YAZIK. YANDAŞ OLMAYIN TARAFSIZ OLUN

  • vatandaş12 Mayıs 2016 15:31

    Başkanlık bu Ülkenin şu anki sorunu değil, önce terörü durdurun, kayırmacılığı bırakın.