E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Arslan: Köprüden geçmeyen de para ödeyecek---

Bakan Arslan: Köprüden geçmeyen de para ödeyecek

Bakan Arslan: Köprüden geçmeyen de para ödeyecek
14 Temmuz 2016 - 08:06 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: Osmangazi Köprüsü’nden geçmeyen de para ödeyecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Gurbanov Cavid Gamberoğlu'nu kabul etti. Gündemde yoğun olarak konuşulan Osmangazi köprüsü ile ilgili soruları değerlendiren Arslan, çok tartışılacak bir açıklamada da bulundu.

Arslan, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu gündeminin içinde böyle bir gündemi sokmak istemezdik ama o kadar yoğun konuşuluyor ki birincisi yap işlet devret modeli sadece Osman Gazi Köprüsü ile ülkemizin gündemine gelmiş bir işlem değil, bunu özellikle vurgulayayım. Yani yıllardır Türkiye'de yap-işlet-devret modeli başarılı bir şekilde uygulanıyor. Yıllardır yap-işlet projelerini yapıyoruz. Bu projelerde bir garanti verirsiniz piyasaya, projemizi çıkarıyor ve pazarlıyoruz, görevli şirketler gelip talip oluyor. Amaç özel sektör dinamiklerini bu işin içine sokmak kamu kaynaklarını kullanmadan bu işi yapmaktır. Osmangazi Köprüsü ve İzmir ‘e kadar olan yerde aynı kapsamdadır, devletindir ve devletin olacaktır. Biz projemizin finanse edilebilir olması için garanti vermek zorundayız. Osman gazi Köprüsü 4 etaptan oluşmaktadır. 4 etabın ayrı ayrı geçiş garantileri vardır. Medyada bunlar üst üste konarak sanki köprüden bu kadar araç geçmesi gerekiyormuş gibi değerlendirildi. Osmangazi Köprüsü'nün günlük geçme garantisi 40 bindir. Diğer etaplar henüz bitmedi. Ancak bir şeyi unutmayınız ki yolun tamamı bittiğinde Osmangazi'den geçen bir aracı 4 ile çarpıp hesaplayacaksınız. 4 etap bitmiş gibi şuan insafsızca eleştiriliyor.”

GEÇMEYEN DE PARA ÖDEYECEK

“Yine deniyor ki ‘Buradan birileri geçecek ama geçmeyen de para ödeyecek' evet Kars'taki vatandaşta para ödeyecek” diyen Arslan “Osmangazi Köprüsü ve otoyol bitiğinde o güzergahın tamamında oluşturacağı ekonomi, oluşturacağı katma değer bu ülkeye getireceği direk veya dolaylı vergiler, bu ülke için bir katma değerdir ve bunlar bu otoyol ve köprüden dolayı oluşan ülkenin gelirleridir. Buradan bir geliri oluştuğunda da bu ülke aynı geliri alıyor Kars'taki vatandaşın hizmetine sunuyor. Osmangazi Köprüsü'nü sadece köprü olarak düşünmeyin oluşturacağı ticaret hacmini düşünün” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ihaleleri takip edin akp yi çözün14 Temmuz 2016 23:50

    makyol trbazon kökenli tesadüfe bak hep cukkayı kapanlar, devletten bedava kredi alanlar, ihaleyi bedavaya getirenler borcu halkın sırtına yıkanlar aynı yandaş firmalar. malatyalı yok, konyalı yok, urfalı yok varsa yoksa rize, trabzon. peki onca şehirler ne diye akp ye oy veriyor ? sadece biraz düşünün arkadaş.

  • yeter ulan yeter yamyamlar14 Temmuz 2016 21:03

    trabzon rizeli müteahhitlere ülke ve halkın parası peşkeş çekiliyor. arkadaş pkk dan beter bu devlet içi rant örgütü. resmen cebimizdeki parayı gaspla alıyorlar yandaşlarına dağıtıyorlar.

  • musa14 Temmuz 2016 15:47

    yorumcu demiş ki "bir yatırım yapıldığında ülkemize oradan gelecek gelir ülkenin her kesimine dağıtılmıyor mu" kardeş çok yanlış gelmişsin. ne Osmangazi köprüsünden ne 3. köprüden ne de 3. havalimanından ülke bişey kazanmıyor. sadece müteahhitler kazanıyor.

  • cemsit14 Temmuz 2016 14:42

    devletin asli gorevi yol su elektrik bedava vermektir vatandasına ama burda vergi odemekten kafalari bulanan kisiler olarak saglıklı dusunememekteyiz dogal olarak ornek Çin su ve elektrik bedava

  • vergi vermem14 Temmuz 2016 13:53

    vergi vermiyorum sen benden 40 dolar al ben senden 80 dolar alırım... bunumu istiyorunuz... bu millet salak değil...

  • akıllara ziyan muhalefet14 Temmuz 2016 11:51

    sırf muhaliflik yapayım derken burada ne kadar çok saçmalayan var yahu....adam diyor ki bugun karstaki vatandaşın cebinden çıkan para yarın ona yatırım olarak yine dönecektir. bunu bile anlamayan möan kafalar var burda..bir yatırım yapıldığında ülkemize oradan gelecek gelir ülkenin her kesimine dağıtılmıyor mu..yarın oradan gelecek gelir karsa yatırım olarak yine dönecektir ..diyor. gayet doğru bir söylem.

  • masal14 Temmuz 2016 11:20

    hani devletin yani vatandaşın cebinden bir kuruş çıkmadan yapılıyordu bu köprüler hava alanları

  • katma değer14 Temmuz 2016 11:19

    kıyak ihaleyi alıp parayı götüren inşaat şirketi köprüden geçmeyen ama para ödeyen karslıya hangi hizmeti götürecek ?

  • mus14 Temmuz 2016 11:03

    vay be ee kafaya bak hizmet lan bunun adı.BElki ömrüm boyunca geçmeyecem niye ödeyeyeyim niye yapıldı.Devleti 30 yıl boyunca haraca bağladılar.40000 araç 60$

  • al14 Temmuz 2016 10:16

    Devlet bir kuruş ödemiyor diyoruz vatandaşın geçişlerde ödediği para devlet parası değilmi vatandaş ödeme yapmasa devlet kimdir nerden para kazanacak vatandaşla devleti birbirinden ayırmamak lazım vatandaş zarardaysa devlette zararda vatandaş kardaysa devletse karda

  • vatandaş14 Temmuz 2016 09:04

    karstaki vatandaş ne ödeyecekmiş elektirik bile beleş onlara...