E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli sessiz kalmadı!---

Bahçeli sessiz kalmadı!

Bahçeli sessiz kalmadı!
14 Ağustos 2013 - 20:33 borsagundem.com

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mısır'da yaşanan durumları değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır’da bugün meydana gelen olaylar ile ilgili, “vahşet ve katliam” ifadelerini kullanırken, Uluslararası topluma, Arap Ligine, bölgesel aktörlere ve Birleşmiş Milletler’e devreye girme çağrısında bulundu.
MHP lideri Bahçeli, Mısır’da bugün meydana gelen olaylarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada, Mısır Arap Cumhuriyeti’nde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen olayların her anlamda kaygı ve üzüntü verici olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Güvenlik güçlerinin Kahire’deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanlarında demokratik protestosunu yapan masum sivillere orantısız müdahalesi, insafsız muamelesi ve acımasız mukabelesi insanlık adına büyük bir kayıptır” dedi.
Göstericilere hedef alınarak gaz bombalarıyla saldırılmasının ve keskin nişancılar marifetiyle kurşun yağdırılmasını “vahşet ve katliam” olarak tanımlayan Bahçeli, “Bugünkü dehşet bilançosunda yer alan yüzlerce ölü, binlerce yaralı Mısır’ın belini bükmüş, acısını katlamış, hüznünü ağırlaştırmıştır. Diğer taraftan ölü ve yaralı sayısının giderek artış göstermesi hepimizi endişelendiren bir başka konudur” ifadelerini kullandı.
“ULUSLARARASI TOPLUM OLAYLARA KARŞI SESSİZ KALMAMALIDIR”
Partisinin, Mısır’ı kana bulayan insanlık dışı saldırıları kınadığını kaydeden Bahçeli, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Uluslararası toplum bu ülkedeki olaylara sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, uluslararası toplum 3 Temmuz’dan beri yönetimi elinde tutan darbecilere karşı duyarsız, hareketsiz ve tepkisiz durmaması gerektiğini vurguladı.
İnsanlık vicdanının Mısır’daki “kara tablo” için derhal ve acilen inisiyatif alması gerektiğini belirten Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
“Can kayıplarının, hukuksuzlukların, kural tanımazlıkların ve demokrasi ihlallerinin önüne geçecek iradeyi göstermelidir. Hiç kuşkusuz Mısır’ın bu aşamaya gelmesi, bu denli karanlığa gömülmesi ve bu kadar acıya boğulması son derece düşündürücü ve oldukça da ibretliktir. Demokrasiden, katılımcılıktan ve diyalogdan sapmanın ağır bedelleri olduğu; hoşgörü, anlayış, işbirliği ve uzlaşmadan dönmenin öngörülemez maliyetleri bulunduğu somut olarak kendisini göstermiştir.
Kahire’nin istikrara kavuşması, demokratik normalleşmeye geçmesi bölgemiz ve bilhassa ülkemiz adına hayati derecede önemlidir.”
“İNANDIRICILIĞI OLMAYAN BİR BEYANDIR”
Mısır’daki “istikrarsızlık ateşinden Türkiye’nin uzun süreli muaf olamayacağının da gözlerden uzak tutulmaması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Bu yüzden AKP hükümetinin akılcı, önleyici, tarafsız, objektif ve milli ilkelere dayalı dış politika konseptiyle Mısır’daki taraflara sağduyu çağrısında bulunması önemli ve önceliklidir. Ne var ki, hükümetin Türkiye’nin gücünü ve sözünü doğru yerde, doğru zamanda ve doğru şekilde kullanamadığı, dar ve ideolojik hesaplarla imajını zedeleyip pasif bir duruma düşürdüğü de ortadadır” açıklamasında bulundu.
Mısır’da, barışçıl nitelikli gösterilere karşı takınılan tutumun Başbakanlık tarafından yapılan açıklamayla eleştirilmesi ve kınanmasını “ikirciklik ve ikiyüzlü” bir siyasetin göstergesi olduğunu belirten Bahçeli, “Hükümetin Gezi Parkı kapsamındaki masumane itirazlara gazlı coplu saldırması, peş peşe hukuki takibatlara tevessül etmesi henüz hafızlardaki tazeliğini korumaktadır. Bu nedenle Başbakanlığın açıklaması inandırıcılığı olmayan bir beyandır” ifadelerini kullandı.
“DARBE YÖNETİMİ İLE İLİŞKİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR”
Mısır’daki darbe yönetiminin bir an önce son bularak, demokratik bir sürecin başlamasının bu ülke geleceği açısından ahlaken ve hukuken zorunlu olduğunu belirten Bahçeli, Mısır’ın geleceğinin Mısır halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
AK Parti hükümetine de çağrıda bulunan Bahçeli, “Mısır’daki vatandaşlarımızın hak ve beklentilerini muhafaza edecek, can güvenliklerini teminat altına alacak tedbirler geliştirmeli ve darbe yönetimi ile ilişkilerini gözden geçirmelidir” dedi.
“BÖLGESEL AKTÖRLER DEVREYE GİRMELİDİR”
Arap Ligi, bölgesel aktörler ve Birleşmiş Milletler’in vakit daha da geç olmadan devreye girmesi gerektiğini aktaran Bahçeli, “Mısır’daki tarafları uzlaştırarak, yatıştırarak demokrasinin kapısını açma konusunda sorumluluk almalıdır. Parti olarak dileğimiz Mısır’ın kaostan çıkması ve hak ettiği meşru, ahlaki ve demokratik yönetim yapısına bir an önce kavuşmasıdır” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)