E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBAE'de TAV'ın da olduğu proje iptal edildi---

BAE'de TAV'ın da olduğu proje iptal edildi

BAE'de  TAV'ın da olduğu proje iptal edildi
05 Temmuz 2021 - 14:14 borsagundem.com

Abu Dhabi Airports, 2,94 milyar dolarlık terminal inşası anlaşmasını iptal etti. Abu Dhabi Airports'un konsorsiyumun proje maliyetlerini aşması nedeniyle anlaşmayı iptal ettiği iddia edildi.

Abu Dhabi'nin kamu havalimanı işletmecisi Abu Dhabi Airports, terminal inşaası için TAV İnşaat'ın da bulunduğu konsorsiyum ile yaptığı 2.94 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük havalimanı olan Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nda yeni terminal yapılması için 2012 yılında düzenlenen ihaleyi kazanan konsorsiyumda TAV İnşaat, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Arabtec ve Yunanistan merkezli Consolidated Contractors Company (CCC) firmaları yer alıyordu.

Reuters'ın haberine göre bilgi alınan dört kaynak, anlaşmanın iptal edildiğini belirtirken, Abu Dhabi Havalimanı ve TAV İnşaat konu ile ilgili bilgi vermedi. 

İPTAL SEBEBİ: MALİYET AŞIMI MI?

Kaynaklardan birinin iddiasına göre, Abu Dhabi Airports, konsorsiyumun proje maliyetlerini aşması nedeniyle anlaşmayı iptal etti.

2017 yılında açılması planlanan ve 2021 yılında hala inşaatı devam eden terminalin açılışı çeşitli sebeplerle erteleniyordu.

Abu Dhabi Airports 2019 yılında terminalin %97.6 oranında tamamlandığını açıklamıştı.

Bilgi veren iki kaynak ise, işin BAE merkezli Trojan şirketine verildiğini belirtti. Trojan konu ile ilgili sorulara yanıt vermedi.

700 bin metrekarelik terminalin Etihad Havayolları'nın büyümesine destek vermesi bekleniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail05 Temmuz 2021 20:48

    Abu Dabi Yönetimi biten projeyi feshetti, TAV 6 milyar liralık alacağı için tahkime gitti 

  • Volkan05 Temmuz 2021 19:10

    TAVHL de büyük ortak Fransız, diğer ortakların çoğu hisseleri sattı. Aéroports de Paris Group'un (ADP) tamamına sahip olduğu TANK ÖWA alpha GmbH %46, Tepe İnşaat %5, diğer 49 hissedar olmuş. Çağrı yapmamak için daha fazla hisse almıyor olabilirler.

  • EKRİST05 Temmuz 2021 16:16

    Bunların hepsi satılmış.ala bir şey olmaz ki.TAV artık tavan tavan gider.