E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBAE, OPEC ile birlikte çalışacak---

BAE, OPEC ile birlikte çalışacak

BAE, OPEC ile birlikte çalışacak
28 Mart 2022 - 10:05 borsagundem.com

BAE, petrol piyasasında istikrarın sağlanması için OPEC+ ile birlikte çalışacağını bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail al-Mazrouei, BAE'nin petrol piyasasında istikrarın sağlanması için OPEC+ ile birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

BAE'nin petrol üretim kapasitesini 5 milyon varil/güne çıkarmak için elinden geleni yaptığı belirten Enerji Bakanı, "Ancak bu OPEC+'dan ayrılacağımız, tek taraflı olarak bir şey yapmak istediğimiz anlamına gelmiyor. Piyasada istikrarı sağlamak için OPEC+ ile birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Küresel petrol piyasasında bugün yaşananlar konusunda daha yıllar önceden uyarıda bulunduklarını, petrol arama ve üretim faaliyetlerine yatırımların artırılması gerektiğini söylediklerini belirten Al-Mazrouei, finans kuruluşlarının petrol ve gaz projelerini küresel olarak desteklemekten çekinmelerinin bugünkü durumun nedenlere arasında olduğunu vurguladı.

BAE Enerji Bakanı, "Bizden üretimi birkaç yıl için artırmamızı istiyorlar. Sanki bu açıp kapatabileceğiniz bir vana. Enerjiyi herkesin satın alabileceği duruma getirmek gerekli, ancak hiç kimsenin destek vermediği ortamda yatırım yaparak ve üretimi artırarak bunu gerçekleştiremeyiz" diye konuştu.

Petrol yeni haftaya düşüşle başladı

 

Irak ile Ürdün petrol anlaşmasında yeni dönem

 

Spiegel: Almanya, Rus petrol ithalatını yarıya indirecek!

 

Goldman: Petrolde 200 dolar ABD'yi resesyona sokar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)