E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAynes'in bağımsız denetimine hem ceza hem yasak---

Aynes'in bağımsız denetimine hem ceza hem yasak

Aynes'in bağımsız denetimine hem ceza hem yasak
28 Nisan 2017 - 19:25 borsagundem.com

SPK, Aynes Gıda'nın bağımsız denetimlerini gerçekleştiren şirkete ve şirketin Sorumlu Ortak Başdenetçi'sine hem yasak, hem de idari para cezası uygulanmasına karar verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aynes Gıda'nın 2012-2014 yıllarında bağımsız denetimini gerçekleştiren Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ve Sorumlu Ortak Başdenetçi Metin Canoğulları hakkında idari para cezası ve sermaye piyasasında bağımsız denetim yapma yasağı kararı aldı.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Güney Bağımsız Denetim'e ve Metin Canoğulları'na, Kurul incelemesinde tespit edilen mevzuata aykırılıklar sebebiyle ayrı ayrı 308 bin 408'er TL, toplamda 616.816 TL idari para cezası uygulanacak.

Konu ile ilgili olarak ayrıca, bağımsız denetimde gerekli mesleki özen ve titizliği göstermeyen Sorumlu Ortak Başdenetçi Metin Canoğulları’nın sermaye piyasasında bağımsız denetim yapmasına 2 yıl süreyle yasak getirildiği belirtildi.

Kurul, konu ile ilgili şirketin finansal raporlarında stokların hileli olarak yansıtılması nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, finansal raporlara mevzuata aykırılık teşkil eden bağımsız denetim raporu hazırlayan Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ve Sorumlu Ortak Başdenetçi Metin Canoğulları aleyhine dava açabileceklerinin de altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Kemal30 Nisan 2017 20:19

    Guney bagimsiz denetim (EY) Bank Asya'nin da denetimini yapiyordu. Bu kadar buyuk bir teror orgutunun bu tarz denetim sirketlerinde yapilanmamasi hayal olurdu zaten.

  • Bülent Özgür29 Nisan 2017 01:26

    Biraz geç olmadı mı? Atı alan Üsküdar'ı geçti. 100 milyon TL ve 2 kupon ödemesini yapmayan Aynes godanın sahipleri yatırirımcıları mağdur etti. Pakpen de 50 milyon TL borcunu 12 Nisan'da ödemedi.

  • FETÖ29 Nisan 2017 00:11

    FETÖ operasyonlari denetim sirketlerini de kapsayacak sekilde genisletilmeli. Ozellikle Ernst&Young (Guney Bagimsiz Denetim) ciddi mercek altina alinmali.

  • Denetim fiyaskosu28 Nisan 2017 22:53

    4 büyükler diye anılan denetim firmaları dökülüyor. E&Y Aynesteki hileyi gizler PWC Ataçtaki hileyi tespit edemez. İşin ucunda para olunca 4 büyüklük işe yaramıyor