E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyakkabı kutusuna gözaltıya suç duyurusu---

Ayakkabı kutusuna gözaltıya suç duyurusu

Ayakkabı kutusuna gözaltıya suç duyurusu
01 Ocak 2014 - 01:49 borsagundem.com

TBB, Başbakan'ın Akhisar'daki konuşması sırasında ayakkabı kutusu gösteren kadını gözaltına alanlarla ilgili suç duyurusunda bulundu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa Akhisar’da yaptığı konuşma esnasında, ayakkabı kutusu gösteren vatandaşın evinde arama yapan, ayakkabı kutusuna el koyarak gözaltı sürecini yürüten adli kolluk kuvvetleri ile onlara bu yönde emir ve talimat veren amirler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Nuran Gül isimli vatandaşın evinde arama yapan, ayakkabı kutusuna el koyarak gözaltı sürecini yürüten adli kolluk kuvvetleri ile onlara bu yönde emir ve talimat veren amirlerin şüpheli olarak gösterildiği dilekçede, işlenen suç olarak ’Görevi kötüye kullanma, konut dokunulmazlığının ihlali’ gösterildi.

“HAKSIZ ARAMA VE İFADE ALMAK HUKUKA VE YASAYA AYKIRI”

Anayasa’nın ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü’ başlıklı 34. maddesi, ‘Konut Dokunulmazlığı’nı ifade eden 21. maddesi ve ‘Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti’ başlıklı 26. maddesi hatırlatılan dilekçede, “Anayasal hakkını kullanarak basına yansıdığı şekliyle yolsuzluk ve ayakkabı kutusunda fazlaca miktarda para bulunması olayına karşı, Başbakan’ın, Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaptığı konuşması esnasında evinin balkonundan ayakkabı kutusu göstermek suretiyle tepkisel davranışta bulunan Nuran Gül’ün evinde haksız arama yapılması, suç delili niteliği taşıdığı gerekçesiyle ayakkabı kutusuna el konularak gözaltına alınarak karakola götürülüp ifadesinin alınması, Anayasa’ya, hukuka ve yasaya aykırılık teşkil ettiğinden, suç teşkil eylemi gerçekleştiren adli kolluk kuvvetleri ve onlara bu yönde emir ve talimat verenlerin tespit edilerek, haklarında takibi şikayete tabi olmayan suç hakkında re’sen soruşturma başlatılması ve kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz.” ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN03 Ocak 2014 00:49

    DEMOKRATİK GÖSTERİDE SEVİYELİ OLMALI IZAKCI KARDEŞ. İSTER SEVERSİN İSTER SEVMEZSİN O AYRI MESELE. BUGÜN ÜLKENİN BAŞBAKANI HERKES KONUMUNU BİLMELİ. BİRAZ İNSANIN SAYGI DUYGUSU OLMALI. ORADA BAŞBAKANI DESTEKLEYEN İNSANLAR VAR VE SEN TAM TERS DÜŞÜNCE İÇEREN BİR DAVRANIŞTA BULUNUYORSUN. SEN ZIT FİKRE SAHİP İSE KENDİN GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLAR TOPLULUĞU İLE FARKLI BİR YERDE GÖSTERİ YAPARSIN. BUNA TAHRİK DENİR BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

  • IKAZCI01 Ocak 2014 03:12

    Mehmet rumuzlu arkadaş,,ben akp ye oy vermiş biriyim ama sana yuh demezsem içime dert olacak..!!ayıp be kardeşim,artık bir vatandaş olarak,birazcık insanlığın kalmışsa empati yapmayı dene ..başbakanın miting yaptığı yerde yüz tane keskin nişancı var ,hepside kendi alanlarında uzman kişiler.,bari oldu olacak kutuyu gördükleri an alnının çaıtından vursalardı deseydin,,kucağında çocuğu ile balkonundan elinde kutu sallayan torun torba sahibi bir kadın nasıl bir güvenlik tehdidi oluştururmuş??.,,o mesafeden başbakana kutumu fırlatacak??.?şüpheli paketmiş..sanki birisi miting meydanına paket koyarken yakalanmış gibi yorum yapıyorsun.!!,,,aynı şeyi annene ,eşine yada dostuna yapsalar normalmi karşılayacaksın,,kaldıki bunu bir tepki olarak kabul etmek gerekir ,,şiddet içermedikten sonra demokratik hak açısından bazı şeylerin farkına varın be kardeşim.. bu kadarda yalaka olmayın.eminimki şu hareketi başbakanda doğru bulmamıştır..!yaptığınız bu saçma sapan yorumlarla desteklediğinimi sanıyorsun ,fayda yerine zarar veriyorsun..yazıklar olsun sana.!!.İnsani vasıflarımızı gözden geçirip, vicdani terazimize bakım yapmak, asalet sağlayıcı bir eylemdir..! O terazi bozulursa, hakkını ararken hak yersin, asaletin kaybolur ve er yada geç cehennem azabı çekersin..!!!

  • mehmet01 Ocak 2014 02:24

    bu olaya önyargılı bakmamakta fayda var çünkü polis bence şüpheli paket olarak degerlendirmiş olmalı buda sonderece normal polis vatandaşın güvenligi için var