E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri Avrupa'da tarihi halka arz---

Avrupa'da tarihi halka arz

 Avrupa'da tarihi halka arz
18 Temmuz 2022 - 12:19 borsagundem.com

İngiliz tüketici sağlığı şirketi Haleon, Avrupa'da son on yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

İngiliz ilaç üreticisi GSK'nin tüketici sağlığı birimini bölerek kurduğu yeni şirket bugün borsaya kote olurken, Avrupa'da son on yılın en büyük halka arzı gerçekleşmiş oldu.

Haleon isimli yeni şirket tek faaliyeti tüketici sağlığı olan dünyanın en büyük şirketi konumuna geldi. Şirket, Sensodyne diş macunu ve ağrı kesici Advil gibi markalara ev sahipliği yapıyor.

Dünya'da yer alan habere göre, Haleon hisseleri, bugün açılışta 330 pens ile işlem görmeye başladı. Hesaplamalara göre şirketin piyasa değeri yaklaşık 30.5 milyar sterlin (36.4 milyar dolar) oldu.

Haleon'un borsaya kote olmasıyla maden şirketi Glencore'un 2011'deki piyasa değeri 37 milyar sterlini bulan halka arzından bu yana Londra Borsası'ndaki en büyük halka arz gerçekleşmiş oldu. GSK hisseleri yaklaşık yüzde 3.3 artıda işlem gördü.

AB halka arz kurallarını gevşetiyor

 

Halka arz şirketleri yarı yarıya değer kaybetti

 

SPK, Koroplast'ın halka arzına onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe18 Temmuz 2022 13:47

    Kabile sayesinde bistte de cop tenekesi arzi yasaniyor yakinda bizim mahalle bakkkalida gelip tum arzcilara arz edecem diyor