E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da kömür fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor---

Avrupa'da kömür fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor

Avrupa'da kömür fiyatları yukarı yönlü hareket ediyor
22 Kasım 2022 - 16:07 borsagundem.com

Kömür üreticilerinden Cerrejon'un kömür ihracatının durma noktasına gelmesi Avrupa'da kömür fiyatlarının yükselmesini tetikledi.

Kolombiya'nın en büyük üreticilerinden biri olan Cerrejon'un kömür ihracatı demiryolu ablukası nedeniyle durma noktasına geldi ve bu durum Avrupa'da kömür fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Montel-Foreks'in haberine göre, Avrupa merkezli bir analist, maden firmasının Puerto Bolivar'daki ana yükleme merkezine son iki ila üç gün içinde hiçbir geminin yüklenmediğini söylerken, başka bir piyasa kaynağı yüklemelerin bir haftadan uzun süredir askıya alındığını belirtti.

DBX tahminlerine göre, Cerrejon'un geçen hafta Puerto Bolivar'dan belirsiz yerlere sadece 0,07 milyon ton ihracat yapıldığı görülüyor.

2021'in başlarında Cerrejon'dan ayrılan bir grup eski çalışan, 8 Kasım'dan bu yana maden ile liman arasındaki demiryolu hattını kapatarak liman stoklarının ciddi şekilde tükenmesine neden oldu.

API 2 Aralık vadeli kömür kontratı haftalık bazda %14 artarak bugün en son işlemini 234,00 USD/ton seviyesinden gerçekleştirdfi.

Petrol fiyatlarında dalgalanma

 

Bakır fiyatları doların gevşemesiyle arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil06 Aralık 2022 16:02

    Kömürcü odas a yarar.

  • Mucise Reis ;)22 Kasım 2022 17:45

    kar yağmadan Cante yi uçurdular ne halka armış arkadaş. arzdan beri duruyor hesabımda ... konuşan edende yok. Neyse ekmek yedirir, maliyet kurucu hissedar gibi olunca beklerım unuttum :D alan taşır riskini. ben unuttum gitti. maliyetime gelmesi imkansız.